Husligt–Homely

Portugal, Portimao. Hittade för ett tag sedan ett recept på en vit Sangria med kiwi och jordgubbar som såg så otroligt gott ut. I går var det dags att prova.

image

Kiwi inhandlades, vitt vin och vitt bubblande vin kyldes, jordgubbssirap plockades upp ur frysen. Och så var det där med jordgubbar. Jag behövde 125 gr, minsta förpackningen var 2 kg!! Det positiva var priset 5 Euro.

IMG_6088

Men vad göra med de överblivna. Att proppa i oss nästan 2 kg jordgubbar funkar inte. Vi har prövat tidigare och kasta hade jag absolut ingen lust till. Så konservglas plockades fram och sockerförrådet länsades. Jordgubbarna snoppades och skivades och fick koka till läcker jordgubbssylt.

Jag som inte skulle göra sylt i år.

IMG_6093

 

 

 

 

 

IN ENGLISH

A while ago I found a recipe for white Sangria with kiwi and strawberries that looked so incredibly good. Yesterday it was time to try.

image

Kiwi purchased, white wine, white bubbling wine was cooled, strawberry syrup picked up out of the freezer. And then it was this with strawberries. I needed 125 gr, smallest package was 2 kg !! The positive was the price of 5 euros.

IMG_6088

But what to do with the leftover. To gorge ourselves nearly 2 kg of strawberries doesn’t work for us. We have tried. To through them away. No way! So canning glass was picked up and the sugar supply were stripped. The strawberries was sliced and boiled into delicious strawberry jam.

I wasn’t supposed to make jam this year…

IMG_6093

Annons

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s