Portugal, Portimao. Hittade för ett tag sedan ett recept på en vit Sangria med kiwi och jordgubbar som såg så otroligt gott ut. I går var det dags att prova.
Kiwi inhandlades, vitt vin och vitt bubblande vin kyldes, jordgubbssirap plockades upp ur frysen. Och så var det där med jordgubbar. Jag behövde 125 gr, minsta förpackningen var 2 kg!! Det positiva var priset 5 Euro.
Men vad göra med de överblivna. Att proppa i oss nästan 2 kg jordgubbar funkar inte. Vi har prövat tidigare och kasta hade jag absolut ingen lust till. Så konservglas plockades fram och sockerförrådet länsades. Jordgubbarna snoppades och skivades och fick koka till läcker jordgubbssylt.
Jag som inte skulle göra sylt i år.
IN ENGLISH
A while ago I found a recipe for white Sangria with kiwi and strawberries that looked so incredibly good. Yesterday it was time to try.
Kiwi purchased, white wine, white bubbling wine was cooled, strawberry syrup picked up out of the freezer. And then it was this with strawberries. I needed 125 gr, smallest package was 2 kg !! The positive was the price of 5 euros.
But what to do with the leftover. To gorge ourselves nearly 2 kg of strawberries doesn’t work for us. We have tried. To through them away. No way! So canning glass was picked up and the sugar supply were stripped. The strawberries was sliced and boiled into delicious strawberry jam.
I wasn’t supposed to make jam this year…
Men, men, men … recept tack! 😁