Aktiv dag  –  Active Day

Portugal, Portimao. Här har vi inte legat på latsidan. Även om det är söndag och vilodag så har vi haft full aktivitet på båten. Jag har fortsatt att sy överdrag till dynorna i salongen. Ja, jag vet. De skulle varit färdiga för länge sedan men det kom en månadslång segling emellan. Att fippla med tyg, stora dynor, nålar och symaskin ute på havet är ingen hit. Spännande nog på en emellanåt rullig ankarplats. Nu har jag bara två små kvar borde kunna bli klara imorgon eller på tisdag. Då kommer bilder på det hela. Trots att jag jobbat ihärdigt så tog en dyna nästan hela dagen. En riktigt never ending story.

Jonas har inte legat på latsidan han heller. Tömt aktre stuvutrymmet på ALLT som var där. Nu skall det målas och bli fint. Han kan inte vara där nere så långa stunder då lösningsmedels koncentrationen i luften blir för hög. Måla ca 15 min sedan lufta sig och lungorna på däck i solen medan det luftar ut i stuvutrymmet.


IN ENGLISH

Today has bern a busy day. Although it is Sunday and the day of rest, we have had full action on the boat. I have continued to sew covers for the cushions in the salon. Yes I know. They should  have been finished a long tine ago but it came a month long sailing between. To fiddle with fabric, large cushions, needles and sewing machine out in the ocean is not a hit. Exciting enough on a sometime roly anchorage. Now I have only two small left cuchions to do, they ought to be done tomorrow or on Tuesday. Although I worked hard most if the day, a cushion took almost all day to finish.  A really never ending story.

Jonas has been busy aswell. Drained aft storage compartment on everything that was there. Now it will be painted. He can not be down in the locket for long moments due to that the solvent concentration in the air gets too high. Painting 15 minutes and then aerate the lungs and on the deck in the sun while the air out of the storage compartment.

Annons

10 kommentarer

  1. Jag trodde det var toalettrullar som hänger där på den näst sista bilden 😳 Men klok nog att förstå att det inte är … vad är det för något?

  2. Haha, nej det är inte toarullar. Vi har jollen uppe på akterdäck, och för att få din i och ur vattnet så fäller vi den metallkonstruktionen och jollen rullar på hjulen ner i eller upp ur vattnet

  3. Aha på så sätt. Tack för den informationen, nu vet jag. 😉

  4. Oj då, men det var nog behövligt ser ut som om ni har ganska mycket slöjdvirke med er. Jag avundas inte Jonas, men han måste vara försiktig ångorna är inte särskilt hälsosamma. Sy överdrag till dynorna det är nästan överkurs tycker jag.
    Ni är duktiga på underhållet bägge två. Kram

  5. Under planken är det dueseldunkar, Lite teak till reparationer. Så det ser kanske mer ut än vad det är.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s