Still raining …

Nu börjar tiden ta slut. Våra vänner kommer 1445 med bussen och vi ska möta dem vid busstationen. Innan dess ska vi ha hunnit handla. Och regnet bara öser ner. Gud, vad skönt det hade varit med en bil. Istället har vi ca 15 min promenad till affären och sedan ytterligare 10 till busstationen och sedan tillbaka. Vi gör djupdykningar i garderoberna och hittar en regnjacka och en regnponcho. Även paraplyet fick se dagsljus igen.

Inköpslistan var lång men allt utom Halloumi hittades. Att sedsn Jonas lyckas ta blomkål istället för broccoli är en annan sak. Kommer till kassan och säger att vi vill ha hemkörning. Tjejen frågar efter vårt namn och ropar det vidare till info disken för att få vårt bokningsnummer. Nu var det så att vi inte hade bokat i förväg. Har man inte behövt tidigare. Idag var alla utkörningar bokade, jaha men i morgon bitti då? Nej tidigast kl 15. Jag tyckte att detta var förfärligt dåligt. Damen i info-disken tittade på vår kundvagn och de varor vi plockat upp, ber oss vänta medan hon kontrollringer. Några minuter senare var allt klart. De kommer med varorna till båten vid 18-tiden. Det lönar sig att storhandla!!

Tittar på klockan och inser att vi har BRÅTTOM. Rusar iväg genom immigration och tull och till busstationen kommer fram strax efter att bussen kommit. Ett kärt återseende av våra vänner. Ska bli så mysigt att få rå om dem ett tag.

Mycket prat o skratt i sittbrunnen och kvällen avrundades med en Tandoori kyckling.

Äntligen har vi en paus i regnandet.

IN ENGLISH

Time begins to run out. Our friends will artive at 1445 with the bus and we’r suppposed to meet them at the bus station. Before that we will have had time to do some provisioning. And the rain is just pouring down. God, what a relief it would have been with a car. Instead, we have about 15 min walk to the store, and then another 10 to the bus station and then back. We did deep dives into the closets and found a raincoat and a rain poncho. Even the umbrella was brought out in the daylight again.

Our shopping list was long but everything except Halloumi was found. The fact that Jonas manages to take cauliflower instead of broccoli is another thing. 

We went to the Checkout and told them we wanted to have it home delicered. The girl asks for our name and shout it to the Information Desk to receive our confirmation number. Problem! We didn’t book the delivery in advance, which we haden’r done before either. Today all the delivery time was booked, but oh well tomorrow morning then? No earliest at 15. I thought this was outrageous. The lady at the info-desk looked at our cart and at the goods we picked up, asks us to wait while she checked again. A few minutes later everything was ready. They bring the goods to the boat at 18 o’clock. It pays to large shopping !!

Looking at the clock and realized that we are in a hurry. Rushing through immigration and customs and to the bus station. Arrived just after the bus. It was so lovely to see our friends again! It will be so nice to have them onboard for a while.

Lots of  chat  and laughter in the cockpit and the evening ended with a Tandoori chicken for dinner.

Finally we have a break in the rain.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s