Stormens öga–In the Eye of the storm

Det började blåsa ganska ordentligt i dag på morgonkvisten, sisådär vid 3-4 tiden. Jag var för trött för att orka gå upp och kolla vindmätaren, men kanske 10-15 m/s eller så. Inget regn, bara blåst och genast börjar alla master i hamnen att sjunga och fall att slå mot masterna. Det sistnämnda är ganska så irriterande. Tänk dig att någon står och studsar en boll i lägenhet ovanför dig. Eller mot garagedörren.

Vi hann gå och handla och komma tillbaka igen innan regnet kom. Så blir det plötsligt alldeles knäpp tyst. Inte så att vinden sakta avtar utan mer som att slå av en strömbrytare. Vi tittade på varandra och sa samtidigt “Stormens öga går rakt över oss”, några minuter senare kommer vinden tillbaka lika plötsligt igen, men mycket kraftigare. Nu har vi stadig vind på ca 20 m/s och regn. Vilken timing att kapellmakaren hämtade sittbrunnskapellet igår! Det får bli en eftermiddag i lugn o ro med en bok eller film, eller för min del lite kontorsjobb.

Stormens öga

Stormens öga kallas hålet i mitten / The eye of the storm is the hole in the middle

 

IN ENGLISH

It began to blow pretty hard this morning,  on the small hours, around  3-4 am. I was too tired to get up and check the anemometer, but maybe 10-12 knots. No rain, just wind and immediately all masts in the harbor starts to sing and hailyards to beat against the masts. The latter is quite annoying. Imagine someone is bouncing a ball in the apartment above you. Or against the garage door.
We had time to do some shopping and come back again before the rain came. Then it suddenly becomes completely silent. Not that the wind slowly subside but more like hitting a switch. We looked at each other and said simultaneously "eye of the storm goes right over us," a few minutes later, the wind comes back just as suddenly again, but much stronger. Now we have steady wind of about 40 knots and rain. What a timing to leave the cockpit cover for repairs yesterday!
It will be an quiet afternoon with a book or movie, or for me some office job.

Annons

2 kommentarer

  1. Oj det låter lite kusligt att befinna sig i stormens öga! Vi har faktiskt haft blåsigt också. Vi ligger förstås ganska skyddade i marinan men vår husbåt är ju heller inte byggd för öppna hav om man säger så, så det gungar en del när det blåser 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s