Vad lite vänlighet kan göra – How much kindness means

Igår sen eftermiddag fick vi nya grannar på ankarplatsen. Den hade visserligen fyllts på under hela eftermiddagen så det var inte så gott om plats. En 23 m vacker segelbåt med tre besättningsmän och två gäster ombord ankrade väldigt nära vår akter. Jonas såg när han kom och när de lade ankaret och konstaterade att de hade inget annat ställe att lägga ankaret på. Så vi brydde oss inte. Mycket med vetskapen om att de är mer rädda om sin ägares båt än vad vi är om vår. Och det säger inte så lite.

Nåväl, efter ett tag så kom skepparen över till oss i sin jolle, och bad om ursäkt att han låg så nära. Jonas bara log och sa att det är OK. ”-Du har inte mycket val”. Killen blev lättad, hade nog förväntat sig en argumentation. Vi småpratade lite och efter en stund åkte han tillbaka.

I morse kom han över med en flaska lokalt, vitt vin. ”från min egen vinkällare” sa han och åkte tillbaka.

Ska bli spännande att smaka till pasta med blandade Frutti di Mare.

To our dear English speaking  friends. So sorry for the delay in translation. But here it is:

Yesterday late afternoon we got new neighbors at anchorage. Ofcourse it had been filled throughout the afternoon so it was abit crowded an not much space left. A 23 m/73 foot, beautiful sailing boat with three crew members and two guests on board anchored very close to our stern. Jonas saw when he arrived and when they put the anchor and realized that they had no other place to drop the anchor. So we did not bother. Much of the knowledge that the skipper are more careful with his owner’s boat than we are about ours. And that says a lot.

Well, after a while the skipper came over to us in his dinghy, and apologized that he was so close. Jonas just smiled and said it is OK. ”You have no much choice.” The guy was relieved, had probably expected an argument. We chatted a bit and after a while he went back.

This morning he came over with a bottle of local white wine. ”From my own cellar” he said and went back.

It will be interesting to taste together with some Pasta Frutti di Mare.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s