igår var vi bjudna över till den franska Super Maramun Too Much.
Ägarna har verkligen jobbat med inredningen
Kortet nedanför är från samma vinkel i vår båt Knappt man tror att det är en likadan båt! Och detta är bara en bråkdel av vad de har byggt om. Vissa saker är jättebra och vissa känns inte bra för oss.
De har precis avslutat sin jordenruntsegling, så det är en båt som används. Får nog ta och satsa på lite blommor ombord iallafall och fönster i skrovet skulle kanske inte vara så dumt. Nu har vi fått massor av ideèr, tar nog lite tid att smälta allt.
Vi blev även introducerade i sällskapet Brödraskapet Entrécôte. En sammanslutning av smågalna seglare från hela världen och vår värd är grundare av sällskapet. Namnet är en lek med framska ord då ”entre côtes” även betyder mellan kusterna. Då infinner sig funderingen, varför heter köttbiten ”mellan kuster”????
Så nu skall här fixas piratutstyrsel och våra fina klubbmärken sys på plats. Nästa gång vi träffar Too Much blir det en riktig invignings ritual, den ser vi fram emot. tror jag…… Den kan nog bli lite blöt i alla bemärkelser.
IN ENGLISH
Yesterday we were invited to the french Super Maramu Too Much.
The owners have made a lot of re-decoration.
The picture below is from our boat, same angel.
It is hard to belive that it is the same boat model. This is just one thing they have done, new inventions all over the boat. Some are really nice and tempting to do and some doesn’t suite us.
They have just finished their circumnavigation so the boat is beeing used. I guess I have to get some flowers and windows in the hull wasn’t too bad. A lot of ideas to think of.
We were also introduced to The Brotherhood of Entrècôte. A collection of sailors all around the world, founded by our host. The name of the brotherhood is a play with french words, as Entrècôte is not only a piece of steak it also means Between Coasts. So the question is, why is that piece of meat called Between Coasts?
Now we have to prepair our pirate outfit and sew our nice membership marks on a shirt. Next time we meet, we will have the real introduction. Which we are looking forward to. I think…. Have a feeling it could be a heavy one…
För att det är en köttbit ‘som skärs ut MELLAN revbenen’?
Nix, entrècôte kan närmast jämföras med fläskkarrèn och det är från halsen, ovanför fläskkotletterna. Lååångt från revbenen.
Det kan nog vara så Andreas. Fick ett styckningsschema med mailen och revbenen är inblandade….
Och kusten är ju ”mellan” land och hav så det kanske inte är så konstigt trots allt…..
Tycker er båt ser ut som en mysig båt, den andra ser lite för ”fin” ut.
Alltid kul o se hur andra har fixat o stylat. Kul ide med entrècôte klubben.
Har precis köpt ny grill och läste en artikel om grillning, så nu är man taggad.
Man ser ju iallafall på sin närmiljö med andra ögon efteråt.
Côte = Shore, rib, coast. (google translate) 🙂