Strandhugg

För en gångs skull så har vi tillgång till en strand utan en massa hotell. Vi har en “öde” strand! Att den är full med andra båtmänniskor spelar ingen roll, vi lyckades hitta en lagom avlägsen plats för vår eftermiddags/kvälls sejour.

Grillarna letades fram ur gömmorna liksom strandstolarna (ett tecken på att man börjar bli gammal?) och picknick korgarna packades.

Solen strålade och ruhm punchen var god men inte så sval. Ner gick den iallafall. Det finns två typer av Ruhm punch, Den franska och den andra. På de franska öarna heter den Ti-punch och består av deras vita råa ruhm (nästan lite finkel smak) sirap från sockerrör lite limejuice och en limeklyfta. Den andra ruhm punchen så använder man mörk ruhm som är lite sötar och mjukare i smaken, fruktjuice, Angostura Bitter, lite Grenadin och riven muskot. På bilden är det en Ti-punch.

2

 

1

Kul när man kan göra panorama bilder. Stranden i 180 grader, Lady Annila ligger ankrad bland båtarna till höger på bild, tror inte att hon syns.

6

7

Men vad håller de på med????

3

Aha, tänder grillen

4 5

Det var lite blåsigt, efter en stund hade de iallafall lyckats få fart på det hela och vi kunde få vår middag.

Som vanligt när man är på en strand så är det sand ÖVER ALLT spelar ingen roll hur försiktig man är, det knastrar ändå mellan tänderna. Men det är en feature man snabbt glömmer. Mysighetsfaktorn är så mycket större.

När så solen gått till vila

8

är det dags för oss få ner jollarna i vattnet igen och ta oss hem. Ännu en underbar dag till ända.

Annons

4 kommentarer

  1. Bra liv ni lever. Vi väntar på sommaren. Våren har ändå sin charm naturen vaknar till liv, flyttfåglarna kommer hem igen, gräset börjar gro pollen svävar i luften och det rensar näsan, tur det finns mediciner.

  2. Just hittat er bloog härlig läsning väcker minnen tillbaka då jag seglade över
    till English Harbour dec 75 snart 40 år sen det var min första översegling sen en 79 ,och 85 så det är dax igen
    Lycka till
    Tommy

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s