St Barths Bucket Regatta

I helgen har det varit regatta för de STORA båtarna. Den årliga Bucket Regattan på St Barths. För att delta måste båten vara mer än 30 meter lång! Det är nästan två Lady Annila i rad.

Hamnen i Gustavia liksom ankarplatsen utanför har varit fylld av fantastiska båtar. Att vi var så insatta och kunniga om dessa havets giganter har vi nog inte tänkt på själva, men ett par vänner som inte är ett dugg intresserade talade om det för oss. Efter ett tag blev vi tydligen lite för tjatiga. Men vi har under många år prenumererat på Yachting World och Yachting Monthly där det skrivs en hel del om dessa båtar och man har helt enkelt inte kunnat låta bli att bli imponerad och nu när man då får se dem i verkligheten så är lyckan total. Oftast så ser man dem endast vid en kaj eller för ankare men nu fick vi se dem segla också.

Så i fredags, första regatta dagen tog vi jollen ut för att komma lite närmare och kunna se dem in action. Vi körde någon sjömil ut, stängde av motorn och drev tillbaka. Lunch och dricka och kameror fanns i jollen. Vad vi inte tänkte på var solkräm, eller iallafall inte jag. Så på kvällen var jag ordentligt solbränd på framförallt knän och rygg och nej man behövde inte vara akrobat för att lyckas med det.

DSC_0017

Eller som Atalanta besättningen

DSC_0020

 

Här är ett pärlband av båtar för spinnaker eller genacker

DSC_0024 beskuren

Nu har vi drivit en bra bit och kommit ganska nära nästa del av banan de seglar. Den här båten är nästan 60 m lång. Visst är hon vacker

DSC_0074

Den blåa båten är en Perini Navi, ca 45-50 m lång, jag tror att det är Seahawk

DSC_0089

Båten med många segel, är en skonare. Tyvärr så fick de bryta på lördagen, något problem med riggen. Men det är fascinerande med alla dessa segel.

Två andra Perini Navi båtar

DSC_0095

Det gungade ju lite grand där ut, så alla bilder blev väl inte så som man tänkt……

DSC_0093

På lördagseftermiddagen skulle det vara en flyguppvisning, tyvärr lite för långt söderut för att vi skulle kunna se något. Men de tränade under fredagen,

DSC_0033

DSC_0044

På lördagen räckte det med att sitta på akterdäck. En del av banan gick precis utan för “vår” vik

IMG_2441

IMG_2444

 

Vill ni se fler bilder med mer action i, så hittar ni det här.

Jonas o Richard avslutade dagen med bad-konferens.

IMG_2449

 

En intensiv helg, med många fina minnen. Nu är det dags för nästa äventyr.

Annons

3 kommentarer

  1. Tjusiga båtar, det måste ju bara vara fint att se dem ”in action”.

  2. Så härligt det ser ut! Sitter själv med förkylning i ett förvisso soligt men definitivt kallt Stockholm och önskar innerligt att jag också hade en båt i värmen….

    Önskar en fortsatt skön vecka 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s