Julveckan och Nyår

Att ha båda sönerna på plats har varit helt underbart och en massa har vi gjort. Det blev ett besök inne i St Georges, huvudstaden, och trots att jag lovat mig själv att inte klättra trapporna upp till fortet någon mer gång så var jag där igen. Fast det gick betydligt lättare denna gången. (Kanske ska gå där väldigt mycket oftare).

Trappan nedåt var betydligt trevligare att gå

DSC_0027

Kryddmadammerna var på plats nere på marknaden

DSC_0024

Och det var ju inte så konstigt efter som det var två kryssningsfartyg i hamnen

DSC_0025
Vi avslutade stadsbesöket på BB’s Crab och fick en helt underbar lunch. Philip en getcurry, Jonas grillad tonfisk och jag och Viktor grillad Barracuda!

 

Vi var supernöjda och kan verkligen rekommendera restaurangen om ni kommer hit någon gång.
Väggarna i restaurangen påminner om piren på Madeira och på Azorerna. Fullklottrade med besökares signaturer, så självklart fick vi ju rita dit vår oxå.

DSC_0028

Dagen efter, snorklade vi i Statyparken. Ja de har sänkt ner en massa statyer i vattnet och det lär vara urhäftigt. Det var ganska mycket dyning in i viken och vattnet var grumligt. Jag hittade inte statyerna men killarna gjorde det tyvärr blev korten inte så bra pga det grumliga vattnet.
Så ni får titta på statyerna från en annan sida istället. Ett trevligt sätt att tillverka lekplatser för fiskar och fäste för koraller.

Någon vecka innan jul så beställde vi hummrar som skulle levereras den 30 december. Dvs dagen innan nyårsafton för att vi skulle hinna koka dem i lugn och ro. Vi knåpade ihop en trevlig meny runt hummrarna och gjorde inköp utefter den menyn. den 30 december kom och gick men ingen hummerleverans. Med 8 personer på middag blev det då att planera om menyn hitta på något kul istället för hummern. Så ytterligare ett besök på supermarketen och sedan tillbaka för att börja laga mat. Vid 14-tiden bankar det på båtsidan. En glad fiskare i sin båt –Hi I am here with your lobsters!! Å nej bara 24 timmar för sent. Antalet hummrar minskades från 8 till 4 men vikten på dem var nog den samma. 11 kg hummer!!! Jag hade tagit med den stora och vida gamla syltgrytan just för att koka hummer i men den var för liten. Det blev till att koka huvudändan först och sedan rumpan. Jag tyckte att vi kunde ta bort huvudena först och bara koka rumpan, men det förslaget föll inte i god jord. Så Jonas höll på i 4 timmar med att koka hummer och jag kom till i köket igen en timme innan gästerna dök upp. Attans vad det gick undan.

Vad vi åt? En massa små rätter blev det

Välkomstdrink: Ruhm punch och bruschettas med hemkokt tomatröra

* Räksoppa med en liten vitlökstoast

* En liten grönsallad med vitlökskrutonger

* Dillråraka med hummer och tomatmajonäs

* Halv kokt hummer med aioli och gravlaxsås

* Satayspett av kyckling med jordnötsås  Fast ingen orkade äta dem, de blev lunch dagen efter istället.

* Efterrätt, Trifel dvs ett glas bottnas med kexsmulor sedan varvar man yoghurt naturell blandad med vispgrädde och bär. Jättegott men väldigt mättande

Fyrverkerier bjöds det på runt om viken så det var bara att njuta.

Nyårsdagen åkte P hem igen. Snyft.

Men V stannar i ytterligare 12 dagar!

Annons

2 kommentarer

  1. Statyparken under vatten en helt underbar ide. Lockar fiskar, snorklare och dessutom hjälper till att bygga nya korallrev, Häftigt.
    Måste säga att du är duktig på att fixa festmåltider. Kram till er alla.

  2. […] Grenada, St Georges och BB’s Crabback nere vid vattnet i Carenage En del av huvudstaden, St Georges, ligger runt en stor bukt, eller rättare sagt två bukter, den ena kallas The Lagoon och där finns i dag två stycken marinor och den andra kallas the Inner Harbour. Marken runt the inner harbour kallas för the Carenage. Dvs ett ställe där man kunde wincha upp de stora segelfartygen och göra underhåll av skrovet som är under vattnet. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s