Vill också

Förra året vid den här tiden var vi i Las Palmas på Gran Canaria och förberedde vår Atlant överfart. Visste att vi skulle vara mitt ute i ingenstans på julafton och hade inte en tanke på julgodis eller julmat. Det skulle jag ha gott om tid att fixa där ute. Vi skulle ju få en lugn segling….. Nu blev det inte riktigt så. När jag några dagar före julafton skulle göra lagen till den Inlagda Sillen fick jag motvilligt ge upp efter tre försök. Ingredienserna tog slut. Det gungade så mycket att bunken jag blandade flög i väg tvärs över båten tre gånger och spred innehållet. Skulle ha behövt 4 händer för att fixa det. En till att hålla bunken, en till att hålla i mig och två till att mäta upp och skära o röra. Då i det ögonblicket blev julen 2013 uppskjuten på obestämd tid.

I år är det helt annorlunda, vi ligger för ankare och båda våra två söner kommer hit. Jag har all tid i världen att fixa allt detta läckra som presenterad på bl a Facebook. Julgodis, kakor, bröd, bullar, lutfisk, janssons mm mm och jag vill så gärna. Har alla ingredienser fixade men tack vare den där eländiga myggan som gav mig Chikungunya för snart 2 månader sedan så blir det inget. Just nu sitter sk..en i mitt högerben och fot vilket gör att jag bara orkar stå i 5-10 min och har mycket svårt att gå. Hoppas innerligt att det läkerut snart. Är lite lätt less på detta nu.

Men för att se det positiva i det hela
1. Behöver ingen socker koma
2. Slipper gå upp i vikt pga förycket godis, kakor o sånt
3. Har ett friskt ben

Julen 2013 firades på nyårsaftons förmiddag. Dagen efter vi kommit fram.

Bloggar om vår Atlant överfart kan du hitta i Arkivet, 14-30 december 2013

Annons

2 kommentarer

  1. Stackars dig, vilken himla otur! Hoppas att du är immun sen, när det har läkt ut? Den där myggan är det väldigt tyst om i seglares rapporter från Västindien, hade aldrig hört något innan du berättade. Tar bort en del av lusten att följa i ert spår, måste jag tyvärr säga…

  2. Kan hända att de seglingsbloggar du läser inte råkat ut för det, eller att de lämnade Karibien innan epedemin brakade loss på allvar. Julia på SusieQ var bland de första och hon har skrivit om det. Jag lade ut info på Långseglare på Kanarieöarna och fick någon dum kommentar om att ”det är väl inte sp mycket att orda om, man är sjuk en vecka”. Infon har även lagts ut på Svenska Långfärdsseglare. Men att skrinlägga seglingsplaner hit tycker jag inte att du ska göra. Det verkar som om epidemin är över, inga nya fall har rapporterats på Grenada. Att jag o Jonas fick det är vårt eget fel eftersom vi inte smorde in oss med myggmedel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s