Vexillologi

Jag är av den uppfattningen att om jag skall lägga ner en massa tid på någonting så skall det bli så korrekt som det bara är möjligt. När jag nu håller på och syr en massa gästflaggor så gäller det att hålla tungan rätt i mun och få tag på rätt uppgifter om färger, mönster och storlek och vilken flagga som används maritimt. Här i Karibien är det dessutom lite knepigt då ön hör till t.ex Frankrike. Lätt att man då hissar den franska. Inte säkert att det är rätt då de kan ha egna flaggor som än hellre vill att man flaggar med.

Så av den anledningen har jag studerat läran om flaggor, Vexillologi. Ujujuj vad mycket att hålla reda på.
Nu har jag ju inte regnbågens alla färger ombord, så jag hoppas att mina nyansskillnader inte skall vara alltför tokiga.

Flaggorna syr jag för hand. Min symaskin tycker inte om det tunna tyget. Lite pillrigt är det, men kul. Men jag måste erkänna att om de har för komplicerade mönster så köper jag flaggan. USA t.ex är ju inte så komplicerad, men 52 stjärnor….. Nix det blir en köpeflagga.

Tyget jag använder är vanligt fodersilke. Dvs sådant som kavajer och kjolar är fodrade med.

DSC_0001

 

Det börjar bli några stycken flaggor nu. Så frågan är hur ska man förvara dem? Är det någon som har något bra tips?

Annons

4 kommentarer

  1. Rolig sysselsättning med flaggorna. De blir säkert fina. Hälsning från Skåne och kram från Eva. Hälsa Jonas. Long time no see.
    Obs! Jag har ny mailadress.

  2. Jag tycker du är duktig, vilket tålamod. Vem har du ärvt det efter? Kanske mitt för jag har inget kvar. Kan du inte förvara dem hängande på lina från fören till masttoppen och ner till aktern, borde bli snyggt. Båtar brukar ju ha sådana flaggspel. Ha det gott i värmen, hälsa Jonas. Kram till er båda från oss båda.

  3. Att ha alla flaggor hängande utomhus alltid, känns inte som någon bra idé. Men att flagga över topp är fint, det använder vi våra signal flaggor till, och då är det något speciellt som födelsedag eller nåt sånt.

  4. Bravo! De ser finfina ut. Förvaring: Har sett signalflaggor i hängpåse, ett fack för varje angivet A-9. Skulle det vara något att ta efter i detta gästflaggsfall? Vi har ju inte så många så vi har det i genomskinliga zip-påsar med märkning på. Hängställningen kan du händige sy på maskin ju. Kram H&G

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s