Drakbåtstävling

Härom helgen så var det en stor Drakbåtstävling inte så långt från marinan. Vi åkte dit med våra båtgrannar som har tillgång till en bil.

Tävlingen som varade i 2 dagar, skulle börja kl 0900 på söndagen. Vi tyckte att det räcker väl om vi är där till 11. Jo, det räckte verkligen. De hade inte börjat än…..  Tillslut hade man ordning på allt och man kunde börja med själva invigningen. Det var ju finaler i dag.
Alla lagen fick ställa upp sig på ett stort fält framför ett podium och sedan kom den ena viktiga farbrorn eller tanten efter den andra och pratade och pratade och pratade. Att ingen svimmade i hettan var ett under. Men det finns en fiffig uppfinning som heter Paraply och den kan användas till mer än att skydda sig från regn.

DSC_0105 och har man inget paraply får man väl ta något annat på huvudet. En flagga kanske

DSC_0104

När vi lämnade marinan hade jag huvudet under armen. Eller vad man nu skall skylla på. Ingen hatt, inget paraply, ingen solkräm, inget att sitta på. Det blev lite jobbigt efter någon timme. Men jag hade tur och lyckades få tag på en stol och satt i skuggan under ett träd.

De andra hade varit lite klokare och hade både hatt och paraply och kunde sitta vid strandkanten och titta.

DSC_0134

Det var många lag som skulle tävla även i finalerna. Säkert ett 50-tal om inte mer. Varje heat bestod av 3 båtar=3 lag så det tog lite tid och hade organisatörerna varit smarta så hade de ju sett till att de nya lagen var på väg mot startlinjen när starten hade gått för heatet innan.

Båtarna de hade vart vackert utsmyckade med både drakhuvud och draksvans.

DSC_0081

En del målgångar var det lite mer fart i än andra

 

Just det här drakhuvudet skulle vara med vid invigningen där man av någon anledning som jag inte riktigt förstod, skulle måla drakens öga innan tävlingen kunde starta.

Vi blev även underhållna av fantastiska drakdansare.

DSC_0095

 

Dagen blev mycket trevlig, trots att solen gassade och det var förfärligt varmt.

Annons

3 kommentarer

  1. Det måste ha varit väldigt varmt men det är ju intressant att se iaf. Här hemma har det varit ”värmebölja” ända upp till 15 – 16°. Men jag fryser ändå har nog inte anpassat mig än. Ha det gött

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s