Sabbad nattsömn

Att eländes oväder alltid ska komma på natten. Sov så gott i sittbrunnen, vaknar till av det började regna, vänder mig om och somnar om i ca 30 sek. Det lugna sommarregnet byttes snabbt mot ett fantstiskt skyfall, den vindstilla natten fylldes av en massa vind. VHFn sprakade igång, båtar draggar, vi för söker hålla koll förut på båtarna framför oss men ser inte ens vår egen för i regnet. Plötsligt blir det ljust som på dagen, det blixtrar runt om oss, inget muller eller iallafall väldigt få. Skönt då är blixtarna en bra bit bort.
VHFn fyller etern med skärrade anrop, en katamaran har draggat och står på ett korallrev. CoastGuard anropas de lovar komma, den privata RescueOne kan inte göra något i den kraftiga vinden.
Vi plockar ner solskydden som blivit vindfångare, startar motorn och är beredda att plocka upp ankaret om det skulle behövas.
Så lika plötsligt som eländes vädret kom, lika fort är det borta.
Båten på revet hjälptes loss och bogserades till marinan. VHFn tystnade, lamporna släcks på båtarna runt omkring och vi kan fortsätta sova några timmar till. Hoppas vi…..

Annons

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s