Deshaise

Det är så spännande att sticka upp huvudet i sittbrunnen och titta sig omkring när man har ankrat i mörker. Å vilket härligt ställe! En stor vik, väl skyddad, en mysig liten by, härligt kristallklart vatten. Här kan vi nog stanna i någon dag.

Efter frukosten så tog vi jollen in till land för att slänga sopor och checka in. Incheckningen här på de franska öarna är väldigt opretentiös. Myndigheterna har ställt ut en dator och en skrivare hos diverse näringsidkare eller turistbyråer och dit får man gå och knappa in sina uppgifter i en dator. Skriva ut, få en stämpel och en signatur och så får man bli av med några Euro. i Le Marin var det 5 Euro, i Saint Pierre gratis och här 4 Euro. Det är inga stora pengar och tur är väl det efter som man checkar in och ut från varje ö.

Byn är väldigt trevlig med 2 huvudgator, båda enkelriktade åt var sitt håll. Husen underhållna och det är rent och snyggt.

DSC_0046 DSC_0048

TV-serien Mord i Paradiset spelas in här.

Känner ni igen polisstationen?

DSC_0043 

Där jag står och fotograferar är det i serien alltid ett myllrande folkliv och en marknad. Här är verkligheten

DSC_0044

Vi hade bara tänkt stanna någon dag här, men då incheckningsstället plötsligt hade stängt måndag och tisdag så var det bara att vänta. Gjorde inte så mycket, vi hade ingen vind och motorgång försöker vi undvika.
Baden blev många, så emellanåt hann inte badkläderna med att torka mellan varven. Så otroligt omysigt det är att sätta på sig en blöt baddräkt…..

En förmiddag så kom en flock om 4-5 delfiner in simmande i viken. De var nog och letade efter frukost eller lunch. Då det är gott om fisk under vår båt iallafall så fick de sig nog ett skrovmål. Jag var i och simmade när Jonas upptäckte delfinerna, de såg inte mig, men det var nog bara 50 meter emellan oss.

Några timmar senare så dyker en stor sköldpadda upp precis bredvid båten.

En eftermiddag tog vi jollen och körde till en lite minivik, ankrade och tillbringade några timmar med att snorkla. Jo, till och med jag! Det är nästan som att simma i ett akvarium. Vilka härliga fiskar och vilka färger!

Men tiden lider och det är dags att segla vidare, nästa etapp ligger bara 40 sjömil bort, så håll ut!

Annons

2 kommentarer

  1. Så härligt ni har det. Vi har haft alla fem barnen här i natt. Fem pers i TV-rummet. En dag på stranden. Första doppet för mig. Ca 13 grader. Kallt och stora vågor. Kram. Hälsa Jontepågen.

  2. Mysigt det är ju sådana byar man vill uppleva. Vi firade påsken i Töreboda dels på golfbanan och dels hemma hos goda vänner. Vi fick parkera på deras uppfart som var nylagd med plattor. Väldigt vackert gjort med en blandning av stora skifferliknande plattor som var infällda bland de små.
    Fint väder, kortbyxor och T-tröja men bad näe.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s