Kings and Queens

Då var det dags att besöka tävlingen där man utser Kings and Queens för årets karneval.

IMG_1219 IMG_1220
Fullmatade med förmaningar; ingen stor kamera om du inte köpt ackreditering för 1000 USD, akta dig för ficktjuvar, kopia av passet och en lapp med adressen till marinan på ett ställe där ficktjuvar inte kommer åt, var försiktig med alkoholen, håll i hop i en grupp, ta inte med dig något du inte kan förlora osv osv. Inte utan att man var lite uppskrämd och taggad inför resan in till Port of Spain och finalen.

Det finns ett taxibolag här i Chaguaramas som har specialiserat sig på att transportera sailors, Jesse James’s Members Only, de har fixat biljetter åt oss och står för transport både dit och hem. Skönt att ha allt fixat och slippa hålla på med taxi och strul inne i stan.

Kings and Queens är män och kvinnor som har lagt ner massvis med tid och pengar på att tillverka kostymer som de sedan bär eller drar runt i takt med musiken. Vi blev inte riktigt kloka på vad domarna dömde efter, men vi tror att det gick ut på att få kostymen att gunga och skaka så mycket som möjligt.

Men vilka skapelser! och vad jag var irriterad över att bara kunna använda iPhonen som kamera. Jag tog närmare 230 kort och videosnuttar och nästan allt blev bara skräp. Videosnuttarna blev i allmänhet bättre än korten, men zoomen funkar inte i videoläge. Att betala 1000 USD för att få använda systemkameran, njaeeeee då står jag nog ut med korniga och suddiga bilder.

Nåväl. det var två klasser som gick till final, Junior och Senior med 10 deltagare i varje så totalt 40 personer som visade upp sig och dräkterna, I seniorklassen var oftast så stora och tunga att de fick sätta hjul på dräkterna för att kunna förflytta sig. Vissa kunde väga uppemot 200 kg!

IMG_1255 IMG_1276

En Junior                                 och          kvällens största skapelse

IMG_1310 IMG_1455

Senior Queen 2014                        och     Senior King 2014

 

Detta var min favorit till Senior King. Tornadon!  Det kusliga var att när han kom in på scenen så började det dessutom blåsa på läktarna!

 

Tror inte att det var konstgjord vind……

 

Om det hände något, med tanke på alla förmaningar. Nix pix inte ett skvatt. Och skönt var det. Men å andra sidan så var vi inte ute på stan heller. Taxi – Arena – Taxi.

Snart dax för nästa event! Steelband, det ser vi fram emot.

Annons

En kommentar

  1. Tjusiga kreationer synd att du inte fick ta med en riktig kamera, men Tornadon var ju helt OK. Undrar om dom får prispengar det måste ju kosta en hel del att göra sådana kreationer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s