Ofrivilligt bad

Så var det dags att lämna Tobago. Återigen skulle jag in och tampas med Tullen. Behöver jag säga att jag inte såg fram emot det hela.

För att krångla till saker och ting, så måste man lämna landet inom 4 timmar efter att man checkat ut så gällde det att planera. Vi ville ju dessutom gå så pass sent att vi kom fram till Trinidad när det var ljust. Mycket som skall timas. Kommer man efter ordinarie kontorstid så får man betala en övertidsersättning, även om de är där så före 1600 skulle man försöka vara inne i Scarborough. Taxin tar 20-25 minuter.

I god tid, lämnade vi båten. Jonas körde in mig i jollen till stranden. Idag var det ganska kraftig dyning som rullade in och det är vi inte så vana vid att hantera än.
Jag stoppade ner klänningen i trosorna för att den inte skulle bli blöt och satte mig gränsle över pontonen på dingen för att snabbt hoppa ner i vattnet och dra upp jollen på land. Jonas lyckades få upp jollen på en våg och vi surfade snabbt in mot land. Tvärstopp och jag flög i en elegant båge över jollen och hamnar pladask i vattnet. Jonas sitter kvar i jollen och har lite svårt att hantera den så han tänker också hoppa ur. Får en ny surf och Jonas flyger i en lika elegant båge av jollen han med. Fast han landade på fötterna och jag på rygg.

Inte blöta ner klänningen. Tsss. Dyngsur från topp till tå inifrån och ut. Hur i hela friden ska jag kunna åka taxi så här? Komma in dyngblöt till Tullen? Nej det fanns liksom inte på kartan. Jonas fick åka tillbaka ut till båten för att hämta en torr klänning åt mig. Kommer tillbaka med en kort tunika så jag fick behålla mina blöta underkläder på. Suck…….

På stranden står det en tjej och filmar det hela, så snart valsar man väl runt på YouTube och Facebook om hur man inte skall kliva ur en jolle.

 

Utcheckningen hos tullen gick galant. De trista gubbarna från häromdagen var inte där.

Mitt humör har inte varit på topp idag kan man väl lugnt påstå. Bara tanken på att brottas med myndigheter, kullerbytta ur jollen, fel torra kläder…….
Men när jag gick från tullen till Immigration så går jag förbi en kille, som tittar intensivt på mig. Han reser sig upp och utbrister: “Gorgeus Woman!!  Look at those legs!!!  Wooooow”  Det var precis vad jag behövde höra, även om han antagligen säger samma sak till varenda vit kvinna som går förbi så spelade det ingen roll. He made my day!

Annons

4 kommentarer

  1. Dagens skratt! 🙂 Tack för det, kan behövas här i -10C och snöstorm. Du har INTE lov att gnälla, kom det ihåg!! Ha det bäst, ser fram emot rapport från TObago. Kram Katinka

  2. Nej Katinka, jag gnäller inte. Det var ju varmt i vattnet! Att det sedan kläderna behövde tvättas 2 gånger innan all sand var borta ur dem är ju en annan sak. Men vi måste ha varit en syn för gudarna. Usch snöstorm lät inte kul och väldigt avlägset. Kram

  3. Det var för dråpligt. Kan riktigt se och höra er. Bra att de är generösa med komplimanger. Vad gör det om andra får samma omdöme. Kram Eva

  4. G var många gånger inne på öarnas byråer dyblöt, men snyggt klädd kragskjorta och lagom långa shorts. Det dög bra blöt eller ej. Vi fick rådet att åka in i badbyxor och lägga kläderna i en vattentät tunna eller sopppåse tills vi var iland. Vilket råd följer man ”oprövat”, tog oss två ggr. Kram H

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s