Dag 16 Inget är som väntans tider

Å vad tiden går långsamt nu. Vi har ca 36 timmar kvar av vår långa resa och nu längtar vi alla i hamn.

Vi har fortfarande ca 130 sjömil kvar och det är alldeles för långt för att man ska kunna se land, men ändå står man och spanar för över emellanåt.

 

Vi har riktigt fint väder idag strålande sol, varma vindar som kommer med 7-10 m/s. Nästan 30 grader i luften och 27 i vattnet.

I går så seglade vi med gennackern uppe nästan hela dagen. Framåt kvällen tog vi ned den och hissade vår genua 2 tillsammans med den vanliga genuan och riggade upp det hela som vi gjort tidigare, dvs ett segel åt vardera håller på förstaget. Så har vi seglat sedan kl 21 i gårkväll och det lär bli den segelsättningen resten av resan. Jonas o Philip lyckades få fast seglet i toppen den här gången, men för säkerhetsskull så håller vi seglet på plats genom att även  rulla några varv segel på förstaget och på sätt spänner vi fast seglet i rätt läge. Fördelen är att nu kan vi minska segelytan om det skulle behövas för att sedan enkelt öka den igen när regnskuren är över.
Med den här segelsättningen så gör drygt 7 knop i snitt över dygnet.

Vår navigationsdator lade av för någon månad sedan och vi fick skaffa en ny. Den nya har lite bättre kapacitet så nu kan vi köra både musik och nav-program samtidigt. Philip kopplad in våra högtalare på PCn i går så nu har vi musik dygnet runt.

POSITION:

2013-12-29 KL 1100 UTC

17 39,6 N  059 00,4 w  Kurs ca 270 gr.
Dygnsdistans: 162
Kvar till målet: 162   (jo det stämmer)

Djup under kölen: 6400 m  

 

Lunch: Spagetti med vitlök och chilifrukt och tärnat, stekt bacon

Middag: Chili con Carne

 

Jonas står för dagens wild life observationer. I natt så hade han ett gäng delfiner som simmade och hoppade bredvid sittbrunnen där JOnas satt. Undrar just hur de kunde veta att han satt där? De brydde sig alltså inte om att simma runt fören på båten utan bredvid för att på något sätt kommunicera med Jonas.

Strax efter lunch mötte vi en val, antagligen en Pilotval. Men han bara simmade på brydde sig inte om oss.

Undrar om jag inte skall ta mig i kragen och göra något nyttigt innan middagen. Kanske städa sittbrunnen. Vi får se, jag kanske bara sätter mig med mitt Atlantenprojekt att virka klart sista överkastet till förpiken, har bara ca 0,5 meter kvar och en kant runt om.

Annons

2 kommentarer

  1. Den här delen av seglatsen hade jag gärna varit med om spirade segel och hyfsad vind och skönt väder, antar ni har månsken också, måste vara underbart.
    Trodde faktiskt att ni skulle komma fram idag eller i vart fall skymta ögruppen.
    Förstår att ni är otåliga, du har ju en bit kvar av överkastet och grabbarna kan väl öka farten å paddla lite, så har ni sysselsättning iaf.
    Hur som haver ha det fortsatt bra. Kram till er alla.

  2. Kns som om jag ocks seglat ver Atlanten. Tack fr din underbara penna Ann-Sofie!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s