Dag 15, Ja, se feske dä ä mitt liv dä se *

Knarrandet från fiskerullen fick tre personer att fara upp från halvdåsandet i sittbrunnen. Jonas till spöt, jag efter kameran och Philip till fördäck för att ta ner gennackern och sedan till akterdäck med stora huggkroken.

Jonas vevade så svetten lackade och se på sjutton det sitter något ganska stort guldglänsande i änden på linan. Vi har fått en Guld Makrill eller MahiMahi som de också kallas. En fisk med underbart vackra färger i guld, grönt och blått. Det sägs att den skulle tappa färgen mycket fort efter att man fått upp den och bli grå och trist, men vår höll färgen till och med under styckningsprocessen. Den vägde uppskattningsvis 4-5 kg. Vågen tar vi inte med upp på ett gungigt akterdäck, det räcker med kniv och skärbräda.

Middagen var redan upptinad, laxkotletter, så vi skar några kotletter av vår guldmakrill för att åtminstone smaka  och resten åkte in i frysen till en annan middag. Alla fiskkotletterna blev sedermera grillade och uppätna tillsammans med kokt potatis och senapssås (en variant på hovmästarsås utan dill men med lök). Om den var god? Jajamensan så fler sådana vill vi ha på kroken. Köttet är vitt och påminner lite om kolja/torsk i smak och konsistens. Kan bli supergod att göra en fisksoppa på. Åh, det var längesedan. Det får det bli av filéerna..

 

Lite tidigare så hade val-besök! En Pilotval som simmade ikapp med oss under 5-10 minuter. Jag hade just då fullt sjå i köket och kunde inte lämna men Philip filmade valen. Himla kul. Så nu har vi sett

 • 6 sorters fåglar
 • delfiner
 • flygfisk och
 • val

POSITION

2013-12-28 KL 1700 UTC:

18 12,4 N  056 58,3 W

Kurs: ca 270 gr

Dygnsdistans: 153 sjömil
Kvar till mål: 268 sjömil

VÄDER

Vind:  7-10 m/s moderat våghöjd

Temp: 27 i både luft och vatten   ( Å vad jag längtar efter ett dopp. Men det är för orolig sjö för att bada från båten)

MAT:

Lunch: Köttbullsmackor med remoulade och en bit brie ost

Middag: Carl Buttlers vitlökskyckling  (för recept sök på www.ohmansmatovin.com)

Stora gennackern är uppe och i natt ska vi inte gå för motor utan vi hissar Genua2 och släpper ut Genua1 och seglar fjäril som vi gjort tidigare. Så kommer vi nog fram lite fortare.

 

 

 

*) Traversering på Monica Zetterlund i Söderkåkar)

Annons

3 kommentarer

 1. Det var ju lite äventyr. Roligt att äta egenfångat. Och en val…wow. Ja det verkar ju som om ni kommer fram runt nyår då. Kram Eva

 2. Vad härligt med nyfångad färsk fisk och att snart vara framme, troligen till nyår!
  Lycka till
  Anders

 3. Ja det må man säga Guldmakrill inte helt fel. Det går undan så då blir det nog Antigua i morgon, antar jag. Ni borde väl snart få syn på ögruppen. 14 dagar Kanarieholmarna till Caribien låter väldigt fort.
  Segla lugnt nu får ni väl börja kolla djupet så att ni inte hittar något nytt rev.
  Kram till er alla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s