14 dagar utan snus försmäktar vi på denna båt

Hahaha nej vi har inte börjat snusa, och än så saknar vi ingenting i mat eller dryck ombord. Förråden verkar räcka.
Vissa varor undrar jag hur jag tänkte när vi handlade. T.ex 6 x 400 gr smörgåsmargarin????? Vi är inte på bytta nr 2. Eller 8 x 250 gr smör. Har gjort åt ett halvt paket. Jaja det är ju saker som kommer att gå åt. Kylen har aldrig varit så väl stuvad någon gång. Jag vet inte hur många gånger jag fick stuva om för att få in allt.

Frukten tog slut ganska snabbt, fortfarande några äpplen kvar. Apelsiner till frukostjuicen är det fortfarande gott om, liksom tomater, morötter och kål.

Två frysar är om några dagar en frys, dvs lagom som vi kommer fram.

I går kväll när vi tog ner den stora gennackern fick sällskap av ett gäng delfiner. De är så underbart att se dem leka framför bogen på båten.

Kvällen och natten har varit ganska vindfattig och vi har gått för motor. Vi hade kunnat segla med Gennackern men då den kräver minst 2 personer för att ta ner så valde vi att gå för motor istället.

Till middag igår värmde jag en Pasta gratäng som jag gjort i förväg. Den brukar bli jätte god. Nu så tog vi varsin tugga tittade på varandra och slängde maten överbord. Den smakade inte gott. Antagligen klarade den inte av att vara fryst. I stället fick det bli köttbullar och prinskorv, de går ju lätt att värma i stekpannan. Jaja, det kan ju inte vara kulinariska högtider varje dag.

 

Position:

2013-12-27 kl 1100 UTC:   19 11,9 N  053 41.3 W kurs: 265-270 grader fart 6,5-8 knop

Väder: Lätt molnigt, varmt (27 gr), vind från OSO ca 8m/s. Snälla vågor.

Dygnsdistans: 151 sjömil.

Kvar till mål: 470 sjömil

Annons

3 kommentarer

  1. Låter verkligen härligt med delfinsällskap. Hoppas ni får bättre vind snart så inte bränslet tar slut. Kram och gott slut på detta året. Eva

  2. Vad bra att maten räcker, tror att delfinerna håller koll på er, men de kanske slutar när ni förorenar havet med pastagratäng. Jag plottrar er på min väggkarta o kursen verkar ju rätt. Här hemma är det fortsatt trist väder, fast idag hade vi inget regn, lite kallare c:a 3°.
    Ha en fortsatt bra segling. Kram till er alla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s