Dag 8, 21 december 2013

Äntligen har vinden lagt sig. Men kanske lite för mycket. Just nu tuffar vi fram för motor. Vi har gott om diesel ombord så det är lungt. Vi har 900 l och om vi går för motor gör vi åt 50 l/dygn. Dieselgeneratorn tar ca 1,3 l/tim och tyvärr så får den gå lite för mycket nu eftersom vi inte hann få de nya solcellerna innan vi lämnade Las Palmas. Men med ca 9 dagar kvar så räcker dieseln gott och väl.

Idag på morgonen regnade det riktigt ordentligt, och Philip som sov i sittbrunnen hade synnerliga synpunkter på kapellets täthet. Och vi håller med honom. Det regnar in lite överallt. Men för att åtgärda måste vi sy om hela kapellet och det känner vi inte för att göra än.

I natt när vinden sakta mojnade och vågorna fortfarande var höga (i förhållande till vinden) och seglen slog för att vinden inte orkade hålla dem fyllda så rycktes vår anordning som vi använder till att flytta genuaskotpunkten med, loss från sitt fäste. Det är inget som påverkar seglingen så värst mycket om vi har vinden in från styrbord så behöver vi inte använda den överhuvudtaget. Själva skotvagnen har vi fixerat så att vi kan segla på den bogen oxå men inte använda vagnen för att fintrimma seglet.

Yoghurten som jag gjorde när det gungade som värst blev riktigt bra. Smakade bra mycket bättre än “köpe”-yoghurten.
I går blev det brödbak. Trots att torrjästens Bäst-Före-Datum var i juli 2012 så blev brödet riktigt lyckat. Jag blandade vetemjöl med rågsikt och vetekross, smaksatte med hela kumminfrön i degen och med sesamfrön utanpå.

Oj höll på att glömma, vi mötte en “liten” fiskebåt i går eftermiddag. Eller mötte och mötte, den var ca 10 sjömil från oss så vi såg den bara på AISen. En liten nätt sak på 142 m….  Philip berättade att den antagligen var ute och trålade. Öppningen på trålen är som 4 fotbollsplaner!!!! Inte konstigt att det är ont om fisk i haven. Vi har försökt i 8 dagar nu utan att någonting.

Position: 23 19,0 N  037 09,1 W

Distans senaste 24 timmarna: 157 nm

Kvar till mål: 1480 sjömil. Vi har avverkat halva sträckan!!

Tag det nu lungt i julstöket., Det blir jul oavsett!

Annons

2 kommentarer

  1. Ja jag önskade ju att vinden skulle avta men inte dö ut. Skönt att ni får vila ut från vind och sjögång och kanske pyssla om båten och er själva ett tag. I morgon Söndag ska vi till Sara och gratta samt se hennes nya lägenhet. Hoppas vi hörs innan jul, om inte får ni en tillönskan om en annorlunda GOD JUL, kram till er alla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s