Dag 6

Position: 23 02,3 N 030 51,3 W

Väder: Vind runt 15-20 m/s, temp ca 24 i både luft o vatten, mulet.

Lunch: sallad och spansk torkad skinka

Middag: Lasagne och sallad

Igår och idag har nog varit de mest händelse lösa dagarna hittills. Stora vågor som gör att båten rullar och gungar och det är svårt att göra något överhuvudtaget mer än att sitta och ta spjärn.

Vi läser och tittar på film och pratar.

Konstaterade att baloonern får ett proffs laga. Inget som jag klarar av då lagningssömmen skulle gå tvärs över dragriktningen i tyget och jag för att laga detta ordentligt måste man nog sy om hela hörnan på seglet. Trist.

Har nu läst ut Jungfrustenen. Vilken cliff hanger. Boken tog slut när alla frågetecken började bli riktigt stora. Men boken är väl värd att läsa och jag ser med stor spänning fram emot fortsättningarna. För det bör bli mer än en av handlingen att döma

Låset på lådan med verktyg gick sönder på morgonen, så i allt gungande och rullande fick Jonas plocka fram borrmaskin o skruvar och montera ett nytt lås. Det blev ett skjutlås denna gången så nu ska väl lådan hålla sig stängd iallafall.

Har upptäckt att de lås som används på skåp och lådor i båtar i inte tål att det kränger och att låsen blir belastade. Konstigt egentligen, för det är ju i dåligt väder som man verkligen vill att prylarna skall stanna inne i skåpen och inte fara omkring i båten.

Hade stora planer på att börja lägga in sillen till julafton idag. Men det får vänta tills båten är lite lugnare. Gjorde lag till en senapsgravad sill som tar lite längre tid att fixa till, den lagen fick jag göra 3 gånger, de 2 första hamnade på golvet och den tredje där hann jag använda det mesta innan den oxå hamnade på golvet. Inte lätt när man bara har två armar och man behöver minst 3……

Att baka bröd skulle jag också behöva, men nej det får bli yoghurt istället. Yoghurt termosen hängde vi upp i sittbrunnen så där har den hängt under natten. å nu blir det yoghurt och müsli till frukost.

En fördel med att det blåser lite mer är att vi avverkar distans, senaste dygnet kom vi 204 distans närmare målet och i går 200!
Drömdistansen för oss är 200/dygn och nu har vi uppnått den två dagar i rad, fantastiskt.

Så nu har vi “bara” 1780 sjömil kvar.

Annons

5 kommentarer

 1. Vad härligt, att det kom en ny blogg. Jag blir så ängslig när det blåser så hårt och man inte hör nåtot ifrån er. Julen kommer även om du inte hinner med allt.
  Ha det så gott o sköt om er, och håll i er, så ni slipper bada. Kram på er alla tre.

 2. Det därmed lådlås känner jag igen från husbilen, lådorna åker ut i högerkurvor och in igen vid vänsterkurvor. Det var speciellt kastrullådan den understa och det hördes dessutom t.o.m. i husbilen när den skramlade ut. Efter många försök kom vi på att paraplyet räckte precis mellan kylskåp och lådbotten, på så vis fick vi stopp på lådeländet men fick ett snubbelhinder på golvet istället.
  Kurvorna i Spanien var otaliga varje rondell dock inte lycka illa som vågor kan jag tänka mig.
  Önskar att ni får lite lugnare sjö och något mindre vind. Kram till er alla.
  OBS ny avatar Chip kommer med en pinne till era lådor.

 3. Kul att följa er – tänk på ensmseglarna, hur dom känner sig – utan inlagd sill,
  Själv flyger jag snart till från Bergen för att fira jul med familjen i HÖLLVIKEN.

 4. Underbart att läsa om ert äventyr😊skönt att Philip är med er 👍 tänker ofta på er Kramkram

 5. gott att a vara med er.
  (Era resbrev hamnar på mina SPAM)
  Vet inte om det beror på våra inställningar eller er rubrik. Ska kolla nåsta gång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s