Atlanten Dag 1

Vi lämnade Las Palmas kl 11 och kunde sätta alla 3 seglen strax utanför hamnen och strax så susade vi fram i 9 knop med vinden in snett akterifrån. Det var lite trixigt att komma förbi alla ankrade fraktfartyg som låg på redden utanför för men Jonas handstyrde oss skickligt förbi alla hinder.

Dagen förflöt utan några som helst strapatser. Nej nu lurades jag. Jonas hade väldiga synpunkter på ett företag som levererar operativsystem till datorer. Allt funkade perfekt häromdagen. Så laddades en uppdatering ner och plötsligt vill inte @ fungera, hela datorn hänger sig. Inte så käckt ner man har en e-postadress till väderinloggningen. Några timmar senare upptäcker han att radarn inte vill kommunicera längre. Den snurrar och funkar enskilt men inte tillsammans med navigationsprogrammet. Tur att han har Philip att diskutera det hela med för jag är lite dåligt bollplank i dom lägena. Jonas lyckades få fart på radarn under sitt nattpass så nu är det bara @ som skall lösas.

Vi fiskade en stund i går em men ingen fiskelycka…..

Vi avverkade 184 sjömil första dygnet med en medelhastighet på 7,7 knop. Ganska bra tycker vi då vi större delen av dagen och hela natten seglade med enbart genua och mesan.

Annons

7 kommentarer

 1. Vi såg er från bussen! Jag läste ditt blogginlägg om den hemska seglatsen häromnatten, där du skrivit att ni skulle ge er av idag. Så när vi satt på bussen som gick igår kl 11 från Catalina för att åka hem till Sverige igen, spanade jag lite extra ut över havet när vi passerade marinan. ”Där går en ketch!” sa Odd plötsligt. Det måste ha varit ni 🙂 Lycka till på resten av redan, följer er såklart!
  Katinka

 2. Lite julhälsningar från Rikard och Göran Anderberg från Falsterbokanalens Båtklubb som följer i ert kölvatten (i alla fall på nätet) och ser fram emot att läsa vidare om ert Atlantenäventyr.
  Kul att ni även stötte på Richard på XAR. När går startskottet för årets ARC?
  MVH Rikard

 3. Följer er med spänning. Plötsligt blev alla våra små äventyr här hemma lite bleka! Ska hälsa Tomten från er…

 4. Oj, va de lter gtt. nskar att vi vore med er. Spnd vntan p nsta brev /Sune och Ulla

 5. Bra start, men hur långt är det egentligen? Datorkrånglet, kan du inte backa till en återställningspunkt innan nedladdningen, då förhoppningsvis ska datorn fungera som vanligt igen. Ha en fortsatt bra seglats. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s