Teneriffa och La Gomera

Los Christianos är stort! Hotell, shoppingcentra, butiker, restauranger, barer you name it. Till och med spinning pass ute på stora strandpromenaden!!!

Här finns en hamn, men tyvärr inte tillgänglig för andra båtar än färjor och fiskebåtar. Det finns utrymme för några båtar att ligga för ankare, men nix pix. Man blir bortkörd. Alternativet är att ankra utanför vågdämparna som byggts för att skydda stränderna. Så här är ordentligt gungigt både av svall från färjorna och dyningen. Vi har tur att det blåser nordligt för det gör att vi iallafall slipper vindvågorna.
Strax väster om Los Christianos ligger Las Americas och där finns en hamn! Det står visserligen i piloten att det är en privat hamn och att man måste boka plats i förväg. Så när vädergubbarna siade om sydvästlig vind om några dagar så ringde jag in för att boka plats. Men si det gick inte. De har inga gästplatser alls. Nu började vi bli lite lätt irriterade på hur kanarierna (eller vad de kallas invånarna på Kanarieöarna) har gjort öarna otillgängliga för gästande båtar. Ev vikar som hade gått att ankra i  är avspärrade för båtar då det är badplatser. Ibland har man byggt vågdämpare nästan tvärs över viken för att dämpa vågorna och då kommer man inte in i viken då heller. Ååååå vad jag längtar tillbaka till Grekland.

Så för att slippa bli utsatta för sydvästen så gick vi över till La Gomera, en liten ö som ligger strax sydväst om Teneriffa, och till byn San Sebastian. Där var vi välkomna in i hamnen iallafall.

Överresan var väldigt vindfattig, men rik på annat. T.ex stora turistkatamaraner

SanSebastian_003-

Det tog en stund innan vi förstod vad det var det var ute efter.

SanSebastian_012-

Valar! Tyvärr så kom vi inte närmare än så här.

San Sebastian var mysig och trevlig, inte så stor men det är helt OK med mindre ställen. Allt blir mer personligt då.

SanSebastian_031-
En av kvällarna var det utomhuskonsert på torget och vi gick dit. Hade man nu kunnat spanska lite bättre så hade jag vetat vad det var för några som spelade.
Kvalitén på filmen är inte speciellt bra – Läs dålig. . Visst är det vackert! Och inte behövde vi betala för att njuta heller.

Vi hade först tänkt att ta bussen upp till den vackra nationalparken på La Gomera, men eftersom vi skulle få gäster om någon vecka så bestämde vi oss för att vänta med det besöket.

Veckan innan vi kom till San Sebastian så var det en festival till Madonnan av Guadeloups ära. Det är en festival som återkommer vart 5 år. Madonnan transporteras runt bland städerna på La Gomera och när Madonnan kommer är det FEST. Båtgrannen berättade att det inte blev lugnt i byn förän vid 5 tiden på morgonen. I 7 dagar! Förstår nu varför det känns lite avslaget i stan.

En dag så blev det väldig uppståndelse i hamnen. Jag trodde först att det var någon form av begravning för musiken som spelades var så dyster. Båtarna var vackert utsmyckade men personerna ombord var vardagsklädda så begravning stämde nog inte. Efter ett tag fick vi förklaringen, Madonnan skulle lämna San Sebastian och transporteras till nästa stad.

SanSebastian_038- SanSebastian_041-

Någon utflykt till National Parken blev det inte, det sparar vi tills våra gäster kommer.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s