Avprickning

Att-göra listan på en båt försvinner aldrig. Det har vi lärt oss nu. För varje punkt som man kan stryka så tillkommer det minst två nya punkter. För att inte tala om allt detta som görs på vägen, som aldrig kommer upp på listan. Så ni som tror att vi bara slöar och slappar och njuter vårt otium, ni får tänka om.

Jonas drar det största lasset när det gäller Att-göra-listan. Mycket beroende på att jag inte har en aning om hur man skall göra. Men när det kommer till att polera rostfritt och polisha o vaxa skrovet då har jag att göra. Eller för att sy prylar till båten, myggnät, solskydd, regnskydd osv.

Men de senaste dagarna har vi kunnat pricka av många jobb som tagit enormt mycket tid och energi.

* Volvo Pentan har blivit servad och befunnits helt OK. Iallafall efter att vi fått bytt den interna sötvattenpumpen och lite packningar och remmar och annat konstigt.

* Dieselgeneratorn har fått ny olja

* Båda utombordarna har blivit servade och två-taktaren har fått ny olja. Mest förvånade blev vi när Hondan, vår 4-taktare, som legat i akterstuven i drygt 2 år startade på första försöket.

* Båda toaletterna har fått nya slangar och pumpar och skall få nya fästanordningar i golvet. De gamla funkar inte längre och en lös toastol är inte kul.

* Den nya landgången är klar!

Det har varit en lång väg från en skiva av polyuretan, en skiva plywood, några rostfria plåtar, glasfibermattor och epoxi till färdig produkt. Men utan Johan Freij hade det varit besvärligare. Tack Johan för all hjälp!

IMG_0536 _2013-02-23_823- IMG_0567_2013-02-23_824-IMG_0556 _2013-03-01_833-

* Den fasta fendern på akterspegeln som sett bedrövlig ut, trasig och med flagad färg, är som ny efter renoveringen.

 IMG_0614

* Batteri-banken är utbytt

Med mera med mera men som sagt det är mycket kvar på listan och nya projekt tillkommer hela tiden.

Snart är det dags att segla igen!

Annons

4 kommentarer

  1. Och här i kanalen där inte ens isen släppt än och vi tvingats att ställa in en arbetsdag i hamnen. Man blir lite avis….ha det bra o njut!

  2. Måste säga att ni är duktiga, var och en på sin kant. Landgången ser ju riktigt proffsig ut Hur gör ni med bottenmålningen? ska ni fixa det också på egen hand?
    Vi hade också en ”att göra lista” för HB:n inför premiären och en för huset.. Men det har en jäkla förmåga att komma fler saker på listan. Nu återstår vägning och lasta in färskvaror, våtvaror tar vi när vi åkt en stund. Husets lista får vänta det går inte att göra så mycket, det är helt enkelt för kallt.
    Kul att du kommit igång med bloggen igen, jag har dåligt samvete. Det är svårt att skriva när det är svinkallt på dagarna och ännu värre på nätterna, humöret är liksom inte på toppen.
    Ha det gött, kram till er båda.

  3. Jo då vi ska bottenmåla oxå, så snart som möjliht och helst för en vecka sedan. Men det är för många båtar som vill upp och för få som går tillbaka ner i vattnet. Så vi väntar o väntar o väntar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s