“CD Reset”

Jag städade i Media-skåpet, dvs där CD-skivor, CD-böcker och filmer huserar. Hittade en CD jag inte lyssnat på på evigheter. Petar in CD i spelaren och återgår till skåpstädning i väntan på att underbar musik skall flöda ur högtalarna. Efter en liten stund inser jag att något inte är som det skall vara. Det är tyst. Går tillbaka till stereon och tittar på displayen: “CD Reset” Jaha och vad är det då? Börjar leta efter en reset-funktion bland alla knappar men icke. Går in på tillverkarens hemsida och letar på supportsidorna! Men inte ens det hjälpte, något sådant felmeddelande finns inte?!?!

Men hjälp är kanske bara ett telefonsamtal bort. Ringer supporten istället och de är lika ovetande. Vi får rådet att skruva isär och se om det fastnat en CD.

Så Jonas CD-spelar-doktorn plockar fram diverse verktyg och sätter igång. Ingen CD har fastnat. Skruvar ihop det hela. Men ve och fasa, displayen funkar inte, inte CD-spelaren heller, men radion verkar gå igång. Stor suck. Skruva isär allt igen och upptäcker en kabel som var lite lös, den trycks på plats. Spänd väntan, den stora sucken byttes mot ett JIPPI det funkar.

Vad som var fel? Inte en aning men nu kan vi lyssna på våra CD-skivor igen.

IMG_5197 IMG_5202

 

Förövrigt så är vi inne på tredje dagen med regn och blåst och allmänt jättegrått väder. Det är inte kallt, ca 18 grader, men det börjar bli fuktigt så av den anledningen går elementen för fullt. Typ bastu blev det då istället.

Ska ut på stan och leta efter lampolja till fotogenlampan. Det kan bli spännande. Fotogenlampan är mycket bättre på att dra ut fukten än el-elementen.

 

IMG_5201 Vad jag ser när jag tittar ut…..

Annons

7 kommentarer

 1. Lite kusligt men hade liknande upplevelse igår! Har inte använt bil-cd-spelaren för CD (phu) på över ett halvår då den drar grymt mycket ström med lasern. Tills igår. Då det till glöggen å pepparkakorna behövdes lite bjällerklang. Å eftersom 1stMate lagt beslag på sin,gamla, ipod så fick det letas i gömmorna efter en plastbit.

  På min display stod det ”Error” å blinkade ett tag i tystnaden. Vis av erfarenhet och av ren slöhet sprutade jag in lite 2-56 i matarspringan å körde sen in tryckluftsblåsen. Väntade en timma. Å VIPS kom sen White Christmas igång! Fast pepparkakorna var slut då skall erkännas…

  Satsar alla mina pengar på SALTET! Denna marina styggelse. Tipsar om IPoden igen, billig å man kan wifi-surfa, kolla film å köra musik genom den å lite ström drar den också. Dessutom tvingas (!) man till ständiga säkerhetskopior via itunes. Så sätt igång å konvertera å sen kan ni ju ge bort eller recykla all plast?

  God jul på er Ann-Sofie å Jonas önskar smånissarna på Nemo

 2. Har ni fortfarande ingen avfuktare ombord? Går det? Avfuktning, luftrening (ionizer) och resten går ju till värme från maskinen! Strömsnålt å bra! Å så slipper ni ju den lilla sotning å brandfara som blir. Borde ju bli
  Årets julklapp för båtövervintrare med ”två hål” i skrovsidan om inte annat! Dom har en grym kombo på LeroyMerlin inte långt från er, ångrar så att jag inte köpte den! Där får man AC i samma maskin för bara 300 Eur

 3. Vi har ju en fast monterad AC-anläggning och kör man den på kyla så blir det avfuktat. Men det är inte tillräckligt varmt för att kyla ner båten. Vi fryser nog då 🙂

  Och fler prylar att hitta stuvutrymme till. Njaeeee då lever jag hellre med lite fukt.

 4. Elektronik lever sitt eget liv det är väl en tidsfråga när elektroniken tar över allt.
  Fotogenlampa låter gammalt o tryggt men var försiktig de sotar lätt o då blir det inte roligt.
  Fördelen med snö är att det lyser upp i vintermörkret.
  Ha det bra ska försöka hålla snön kvar tills ni kommer hem till jul.
  Kram

 5. Fotogenlampan har vi haft i alla våra båtar och problem med att det sotar, nej inte med rätt bränsle. Lampolja ska det vara.

 6. Vad jag gillar det upplägget..
  Bara att dra ut hela skåpet, kablar räcker o sen är det betydligt enklare o mecka !!
  Ha de gott !!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s