Dimma och kallt!

Vad vädret kan skifta fort. I går var det alldeles förfärligt varmt. Drygt 30 grader och det var svårt att göra något annat än att sitta i sittbrunnen och läsa eller prata och dricka vatten.

Idag så ringde väckarklockan 0500 för vi skall segla ca 100 nm till Cascais, söder om Lisabon. Solen hade inte vaknat än, men det är kyligt så en tröja åker på ganska snart. Utanför hamnen är det lite disigt, men vi hinner inte mycket mer än några nm ut från land förrän dimman slår till. Vi har en sikt under 200 meter och det är lite spännande då vi vet att en mängd små fiskebåtar har lämnat hamnen strax före oss. Dom är därute nånstans!!! vi har visserligen radar men de är så små att de inte ger utslag så det är aktiv spaning som gäller. Dessutom måste vi kolla efter fiskpinnar så vi inte seglar på en sådan.

Efter ett tag räcker det inte med en tröja utan även en fleecejacka och ett par långbyxor måste letas fram. Termometern visar på 18,3 grader brrrrrrr.

Tiden går och vi förflyttar oss söderöver och rätt som det är har dimman försvunnit och solen tittar fram. Temperaturen stiger raskt till 24 grader och livet blir betydligt lättare.

Vi hade sällskap av en liten delfin som lekte runt båten i säkert 30 minuter. Trots att vi nu sett delfiner en massa gånger så blir man lika glad.

Vid 14-tiden passerar vi två öar vid Cabo Carvoeiro. Den nordligaste heter Ilhléu Farilhão Berlenga och den sydligare Ilha Berlenga.

Figueira da Foz 027 croped  Figueira da Foz 032 croped

Vi droppade ankare i Cascais kl 22.00 och dagen slutade nästan som den började. I fleecetröja och långbyxor men utan dimma!

Annons

4 kommentarer

 1. Den här bloggen är kanon.. Man läser o drömer, sen går man till jobbet o undrar vad man håller på med.. hehe

  Ha de bäst där ute i världen !!

 2. Det är till att vara bortskämd med temperaturen, här hemma betraktas 18 gr. som varmt då går man ut med doggisarna i T-tröja o kortbyxor. Hälsningar/Morfar

 3. ”halla utkick efter fiskpinnarna” trodde man at dem.. inte seglade pa dem! 😉

  och kan ju saga att nar det ar 24 grader har borta sa fryser man… ganska sorgligt… men sa e det 😛

 4. Hej vi tyckte vi såg er i Kalmar i juli, men det var en Amel Super Maramu 54 tror vi.

  Hur som helst så tycker vi att det är jättekul att ni kommmit iväg och vi önskar er en fortsatt upplevelserik tillvaro.

  PS om ni behöver extrabesättning någon gång så har vi ett bra tips.

  B&G

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s