I Heiligenhafen

Vilken nattsegling vi hade. Det tog 17 timmar att segla och motorisera från kanalen till Heiligenhafen. Vi var framme vid 1230 tiden.

DSC_0021_754

Jonas o Erik hade det första nattpasset fram till midnatt när det fortfarande var seglingsbar vind. När ETA (estimated time of Arrival) började bli uppemot 1 dygn från så gav de upp seglingen och startade motorn. När jag gick på mitt pass låg vattnet som en spegel.

Det var första gången som jag var helt ensam på ett pass och det var lite pirrigt för det var ganska många stora fartyg i närområdet. Så många att vår AIS prioriterades ner och inte visades. Så det gällde att ha ordentlig utkik hela tiden.

 

Vid 4-tiden var det dags för Jonas igen och jag fick sova några timmar. Väcktes vid 9-tiden med nybryggt kaffe och framdukad frukost.

DSC_0029_762

Heiligenhafen är en stor hamn.

IMG_4838

Vi hade fått besked att vi hade en reserverad plats på brygga 11 och plats 34, fast Jonas hörde 44 vilket gjorde att vi fick lägga till 2 ggr. På plats 34 var det en stor skylt “Jonas” så det gick ju inte att missa.
IMG_4854

Två platser ifrån oss låg Shogun, en Amel Super Maramu 2000. Kul tyckte vi, det tyckte inte dom. de hälsade inte ens…..

Väl på plats blev det öl och Gammeldansk

DSC_0070_803

DSC_0073_806

Vädermässigt var torsdags eftermiddagen trist, regn och åska så vi hade det lugnt och skönt i sittbrunnen hela eftermiddagen och kvällen. Fast kvällen blev ganska tidig, vi var lite trötta efter seglingen.

Denna helgen är det en stor tävling för X-yachts. Tävlingen går av stapeln vartannat år och i år är det ca 30 båtar som startar. Detta är en av de större

IMG_4858

Med ett passande namn.

Det var fest på kvällarna så vi hade fri musik

 

FREDAG

Väldigt blåsigt och regnskurigt skönt att ligga i hamn. Sasha på Doyle Oleu segelmakeri kom och hämtade genuan som skulle få nytt UV-skydd. Det gamla hade blåst sönder.

Jag hade drabbats av en elak magbaskilus och höll mig väldigt nära en toalett hela förmiddagen. Jonas och Erik gick runt i hamnen och tittade på båtar, och hittade en Amel till. Undrar vad det är för modell? Heltklart är att den har fått en grundlig makeover.

IMG_4840

Efter lunch fick vi låna en bil av segelmakeriet och vi åkte och bunkrade. Tyskarna tittade lite konstigt på oss när vi lassade över alla flaskorna i båten. Jag tror att vi sänkte båten ca 5 cm.

IMG_4852

Kvällen tillbringade vid middagsbordet. Jonas grillade kanonfina fläskkarré som han marinerat i CajP’s BBQ och en skvätt CajP’s hickory BBQ. Mums!

Annons