En höstweekend

Det händer inte så mycket så här på hösten, därav det glesa bloggandet. Allt går sin stilla lunk. Denna helgen har dock varit arbetsam……

Lördagen tillbringade jag med att delta i båtklubbens klubbtjänst, dvs städa undan inför vintern. på min lott föll det att ta hand om alla utekrukor. En del tömdes andra planterades med vintergröna växter.

Jonas har fixat med båten. För några veckor sedan plockades två prylar ner från bommen och stormasten. De sköter om ut och inhal av storseglet. Jag tror att det kallas transmissioner. De har plockats ner i minsta beståndsdel, rengjorts, smorts, ytterhöljet har målats och sedan har allt monterats ihop igen. Idag gjordes de sista monteringarna och allt sattes på plats. och det funkar!!! Jonas har inte varit helt själv med detta äventyr, utan haft hjälp av Bo på Lorna. Annars hade det nog inte gått så smärtfritt.
Lorna är även det en Amel Super Maramu fast några år äldre än Lady Annila. Lorna ligger just nu på Nya Zeeland. Vår sittbrunn har idag sett ut som värsta verkstaden. Men det var det värt.

Lördag kväll var vi på Cirkus Cirkör i Lund. En häftig föreställning. En cirkus utan djur, om nu inte skall räkna en gunghäst som djur….. Men jätte duktiga akrobater och jonglörer och med en röd tråd som löpte genom hela föreställningen. Tack Erik o Charlie för att ni tog med oss och för den goda middagen innan föreställningen!

Vädret i helgen har varit strålande sol, lite vind. Jonas har gått om kring i kortbyxor…….

Söndagen avslutades med en Dry Martini och en underbar solnedgång. Middagen blir löjrom till förrätt och fläskfile i senapsås med stekt potatis.

Ha en skön vecka.

Annons