Dragör 2

REGN REGN och REGN.
Under natten vred vinden och ökade i styrka så den låg rakt in på oss i gamla färjeläget. Båten gungade lite hemtrevligt tyckte vi, så länge vi var ombord.
Jonas tog morgonpromenaden med Chip och handlade även frukostbröd på bageriet. Han tyckte inte att gunget var lite hemtrevligt när han kom tillbaka. Han tyckte att det gungade alldeles förfärligt mycket för att vara i en hamn. Tyvärr hade vi inte så mycket att välja på, Jonas hade även tagit en tur in på hamnkontoret och det var OK att ligga kvar men någon plats i Gamla hamnen hade han inte. Vi käkade frukost och rätt som det var kom det en kille på cykel i regnet, det var hamnkaptenen han hade ordnat en plats åt oss i Gamla Hamnen. Han tyckte synd om oss……..
Jättebra, då skall vi bara försöka ta oss härifrån. Vinden hade ökat till runt 12 m/s och pressade oss mot kajen. Strax för om oss hade vi ett stenröse så vi var tvungna att vrida båten runt aktern för att komma ut. Alla uppblåsta fendrar användes mot kajen och vi behövde ha en vid aktern för att vi inte skulle slå i kajen. Så Jonas började pressa ut fören med hjälp av ett spring så att jag fick loss en fender och fäste den i aktern. tyvärr inte tillräckligt långt akterut. Jonas fick ut båten på första försöket, tyvärr blev det en skada i gelcoten i aktern när fendern inte var där den skulle.
Vi förtöjde på den nya platsen. Där var det våglä och vinden kom akter ifrån så det var betydligt bättre. Efter några timmar hade vi 3 båtar utan på oss!
Vi hade redan igår bestämt oss för att inte göra något speciellt idag, så vi sorterade lite papper, läste och tittade på film. Regnet gjorde att vi helst inte lämnade båten. Undrar just hur mycket regn det kom. Det har regnat oavbrutet i nästan 24 timmar.

Annons