Dragör 1

Äntligen är veckans arbete över!

Väderprognosen inför helgen är inte den bästa, ösregn hela lördagen. Men det struntar vi i. Vi går över till Dragör i alla fall. Ligga ”in regnade” här hemma eller i Dragör spelar ju ingen roll.
Vi lämnade FBK strax för 17 och strax före 19 var vi framme. Vi började med att leta plats i gamla hamnen, men där var fullt så vi beslöt att titta i nya hamnen också visserligen trodde vi inte att vi skulle få plats. Så går vi förbi gamla färje läget och där är helt tomt. Jag ringer upp hamnkaptenen och frågar om vi kan ligga där och det var inga problem. Visserligen ligger vinden rakt in där men vinden skulle ju avta under natten.
Vi lägger till, promenerar med Chip och fixar middag. Vid 22-tiden kommer det en stor skuta och säger att de har bokat, men vi hade ju stämt av med hamnkaptenen så det har väl blivit fel någonstans. Allt löser sig då de lägger sig vid lotsbåtarna istället, skönt att slippa flytta båten.
Kajen vi låg vid var trist, helt klart avpassad för betydligt större båtar än Lady Annila. Vi ångrar att vi inte fått vidgjort vår fenderplanka. Dvs en lång planka som man lägger utanför fendrarna mot en ojämn kajkant. Nåväl trots allt så fick vi en trevlig kväll.

Annons