FBK nästa

 Efter en som vanligt slö morgon, (fast kanske lite extra slö med tanke på gårdagskvällen….) och ett dopp vid badbryggan lämnade vi Abbekås vid 11-tiden och styrde väster ut mot Falsterbokanalen.
Solen sken så varmt och skönt och vinden fanns inte i dag heller. Så det fick bli motor ända hem. Termometern visade på +30 grader så badbyxor o bikinibyxor fick räcka. Det är en skön känsla med att vara ute på relativt ödsligt vatten. Ingen ser en så man kan göra precis vad man känner för.

Vi kom igenom vid broöppningen kl 15.00. I förrgår ringde vi till Hamnmästaren på FBK och bad honom röd-markera vår plats så att den skulle vara ledig när vi kom. Gissa om vi blev förvånade när det ligger en båt där och vår plats är grön-markera????? Jonas hojtar till motorbåten att de får flytta sig. De sa inte ett ljud, bara kastade loss och bytte till en annan plats. Deras kompis som låg på platsen bredvid hade fräckheten att ha tagit en av våra förtöjningar, den midskepps och där blev det lite pallaver innan han hittat sina förtöjningstampar. När vi äntligen kommit på plats och jag skulle fixa akterförtöjningen hade någon vänlig själ slängt dem så långt upp på bryggan att vi inte nådde dem. Då vi ligger med aktern mot kajen och sedan har en landgång i land blev det problematiskt. Men vi fick hjälp av en båtgranne.
Efter lite prat med våra båtgrannar har vi kommit fram till att motorbåten måste ha ändrat skylten till grön för att kunna ligga bredvid sin kompis. Så det var nog därför de flyttade så snabbt och utan gruff.
Så nu är det två saker jag har lite svårt att förstå.
1. Varför ändrar man en upptaget markering till ledig? Det finns ju en anledning till att platsen är markerad som upptagen
2. Varför använder man andra båtars förtöjningsgods?

Nåväl efter ett tag hade adrenalinet lagt sig och jag njöt av en god bok i sittbrunnen och ett glas med kallt vitt vin och njuter av de sista dagarna innan jobbet börjar igen.

Annons