Stora Ekön

Stora Ekön

Efter frukosten tuffade vi för motor in till Karlskrona där vi åt lunch och sedan vinkade vi av Göran o Birgitta, de skulle fortsätta till Vrigstad och hälsa på Elsa o Tage.

Jag o Jonas styrde kosan österut mot Ronneby och Stora Ekön. Det var en solig och vindfattig segling på 17,4 sjömil. Jag var fortfarande drabbad av städnojjan och började putsa vårt rostfria mantåg. Jag hann 1/4.

Stora Ekön är Ronneby Navigationssällskaps ”hemma hamn”. Där finns 2 sten pirar som bildar en liten väl skyddad hamn. Men har man en båt över 10 meter skall man nog tänka 2 ggr innan man går in i själva hamnen. Vi blev anvisade att ligga långsides längs piren. Naturligtvis var piren lite för kort för oss vilket gjorde att vi töppte till inloppet till hamnen. Men det gjorde inte så mycket det var bara en liten eka som skulle ut och då släppte vi lite på akterförtöjningen och de kunde komma ut.

Tyvärr så har algblommningen börjat komma så vattnet lockar inte till något bad även om temperaturen nu är över 20 grader. Dvs mammatempererat…..

Det blev en lugn kväll vid TVn Allsång på Skansen (första för oss och sista för säsongen…..) och sedan ett avsnitt av Murders in Midsomer.

Annons