Karlskrona och Aspö

Vi fick ett trevligt telefonsamtal idag på morgonen. Min Farbror och Faster från Stockholm ringde och sa att de var på besök i Smyge och undrade var vi höll hus. Vi berättade att vi låg i Karlskrona och att de var hjärtligt välkomna att besöka oss. Så blev det beslutat och de beräknade att vara hos oss vid 17-tiden.

Helt plötsligt fick vi lite bråttom. Nu kunde vi inte skjuta upp båtstädningen längre. Fram kom dammsugare och polish. Jonas fejade sittbrunnen och jag insidan av båten, däcket fick sig en skurning också. Vid 16-tiden bestämde vi oss för att nu är vi klara. Dags att duscha och lagom som även vi var putsade dök Göran o Birgitta upp.

Vi kastade loss och tog oss i sakta mak några sjömil ut i skärgården, närmare bestämt till Djupviken på Aspö. Det blåste inte speciellt mycket men seglen åkte upp i alla fall.

Göran njöt av att stå till rors en stund.
och Birgitta njöt av solen

Framme i Djupviken, som var en ny bekantskap för oss, släppte vi ankaret. Plötsligt såg Jonas lite bekymrad ut. sjökortet angav att där vi lagt oss skulle det gå en el-kabel. Inte kul, så upp med ankaret igen. Puh ingen kabel som hade fastnat. Vi flyttade oss en lite bit och lade ankare igen.
Sedan fick jollen åka i vattnet och motorn monteras. Chip var kissenödig. Jag och Birgitta tog jollen till land och promenerade med Chip. Under tiden fixad Jonas och Göran middagen. Den blev sen men trevlig.

Annons