Vägga – Tromptö

Vissa ställen är mer populära än andra. Då var vi tillbaka i Vägga småbåtshamn. Mirran lämnade oss igår morse och idag på förmiddagen mönstrade Philip av. Philip ska till Lysestrand och vara ledare på ett scoutläger i 10 dagar. Det kan han behöva, stackarn som tvingats till att umgås med mor o far hela sommaren pga sin brutna fot.

Vi lämnar strax Vägga vi oxå för att segla bort till Tromptö utanför Karlskrona. Tromptö är ett annat av våra favoritställen här uppe i Blekinge. Det är Karlskrona Navigationssällskap som håller till här. De har ett gammalt hus med sjötomt också har de lagt ut flytbryggor i viken och anlagt en jättebra grillplats. Vi var lite tveksamma till om vi kunde komma in pga vårt djupgående, men det funkade, vi hade ca 3 dm under kölen när vi lagt till med aktern mot flytbryggan och fören fastknuten i en boj. Det blåste ganska bra, omkring 10 m/s) och vi hade det rakt i nosen där vi låg. Men det funkade jättebra, vi lugnade ner rörelsen på flytbryggan betydligt. Fast det var lite struligt att bara vara två ombord när man behövde vara på tre ställen samtidigt, vid ratten, i fören och i aktern. Jag stod i fören och fångade bojen, Jonas stod till rors och tack vare hjälp från hamnvärd och båtgranne blev vi förtöjda i aktern. Jätte tack för hjälpen!

Framåt seneftermiddagen tändes grillen och de olika båtarnas besättningar drog sig mot land med picknick-korgarna fyllda med tallrikar, glas, mat och dryck. Vi fick veta att Lady Annila var den största båt som någonsin besökt hamnen!

Som vanligt fick vi en mycket trevlig kväll och besök. Tyvärr blev besöket lite kort, vi hade tänkt att stanna en dag till men vatten nivån sjönk under natten så på morgonen hade vi mindre än 1 dm under kölen. Så vi beslöt oss för att gå vidare.

Annons