Tärnö

Vaknar tidigt av att det regnar, vänder mig och somnar om. När jag vaknar nästa gång skiner solen och Chip kryper upp för att bli kelad. Det finns inget mysigare än lata mornar!
Efter frukosten tar jag, Jonas och Chip en promenad på ön. Tanken var att gå runt hela ön, men så blev det inte. Vegetationen var så blöt efter kvällens och morgonens regn att det var otrevligt att gå på stigarna, vattenpölar och blöta buskar som hängde över stigen.

Vy från södra delen av Hanö
Vi kastade istället loss och styrde kosan mot Tärnö, hela 10 nM! Solen skiner och vi har undanvind ca 6 m/s, dvs lätta vindar.
När vi närmar oss Tärnö och bryggan kommer det naturligtvis en ordentlig regnskur, men lagom som man fått på sig regnjackan så slutar det.

Det var något år sedan vi var här sist, och är lite osäkra på var vi kan lägga oss, och OM vi kan ligga vid bryggan. En man kommer ut på bryggan och vinkar och pekar där vi kan ligga. Vi förbereder och tycker nog att platsen är lite kort. Men när vi väl ligger på plats så har vi ca 0,5 m tillgodo både i för och akter. Ronny, hamnägaren, har bra ögonmått!
Solen skiner och det är ca 27 grader varmt. Vi bestämmer oss för lite båtvård, och då främst i sittbrunnen och mesanmasten så långt vi når utan att åka upp i masten. Efter någon timme kommer Freedom med Bengt och Ann-Louise och putstrasorna stuvas snabbt undan. Fika i sittbrunnen var trevligare.
Kvällen tillbringas i god vänners lag och med en jätte god Plankstek serverad och tillagad av Ronnie hamn- och restaurangägare.

Annons