Mot Abbekås

Jag var tvungen att jobba en stund på morgonen, egentligen inte så mycket men med en slö internetuppkoppling tar allt en evinnerlig tid så vi kom inte iväg förän vid 11.30 tiden. Vädergubbarna spår en vindvridning mot S-SV och vindökning vilket skulle göra att istället för att ha vinden bekvämt in från aktern som vi haft hela semestern (när det blåst) så skulle vi få vinden rakt emot oss och med en kryss som resultat av det. Då Lady Annila inte är speciellt bra på att kunna gå högt mot vinden och är tung och jobbig att kryssa med så valde vi att börja gå hemmåt istället. Så idag siktar vi in oss mot Abbekås.

Solen skiner från en klarblå himmel och vinden har blåst bort. Dvs det blir motorgång i ca 5 timmar.

Det är bra med lugnt väder, för då kan man fixa en massa saker under gång. Jag fick t.ex putsat färdigt mantåget på BB sida och fixa till en snygg fastsättning av knivslidan i aktern med tjärat garn. Ska bli lika tjusigt på knivslidan i fören såsmåning om.
Hmmm, varför knivar på mantåget? Jo om man skulle råka fastna i en tamp och man inte kan komma loss så skall man kunna skära av tampen. Bättre än att åka överbord eller göra illa sig.

Leif o Ann-Christine kom och mötte oss som vanligt och kvällen blev ett knytkalas i båten.

Annons