Simrishamn

Våra planer var att lämna Abbekås senast kl 0900 för att segla till Hanö. Men planer är väl till för att ändras?
Allt började med att vi fick vårt navigeringsprogram uppdaterat igår innan vi lämnade FBK. Idag när Jonas skulle lägga ut vår rutt ville inte navigationssystemet som han ville. Jonas höll på halva dan med att försöka få ordning på det hela. Till slut lyckades han fixa till det på något sätt så att vi kom vidare. Det är inte så kul att gå utan radar, AIS eller sjökort. Resultatet var att vi fick korta av dagens tur till Simrishamn.
Vi hade fin vind hela tiden, en slör (nästan helt bakifrån) som vred till en läns (helt bakifrån) när vi rundat Sandhammaren. Vindstyrkan låg runt 8 m/s hela tiden så gissa vilket segel som var hissat? Helt rätt den nya genackern. Jonas hittade en segelbåt att tävla mot. Den andra segelbåten rundade Sandhammaren ca 1 timme för oss. vi seglade om dem och var i hamn ca 1 timme före den andra segelbåten. Jonas spann som en klockarekatt.
I hamnen var det lite lagom fullt. Vi fick lägga oss utanpå en holländsk HallbergRassy 49. Den var bra mycket högre än vår båt trots att vi är 4 fot längre. Chip fick iallafall några nya beundrarinnor. Dvs barnen på HallbergRassyn, de saknade sin hund som de fått lämna kvar hemma så gissa om Chip blev kelad.

Simrishamn är en riktigt mysig liten stad. Den gamla byggnationen är ganska lik den danska. Små hus som lutar sig mot varandra.
Vi hittade en ICA affär och kunde bättra på provianteringen lite grand. Det är tur att vi har en ”Dra-maten” annars hade vi nog haft orangutangarmar.

Nästa anhalt blir Hanö, spännande med en helt ny hamn.

Annons