Sardinien

Efter 4 dagar till havs, inkl en övernattning på Formentera var vi äntligen framme på Sardinien och i Carloforte.

Det känndes verkligen att vi inte gjort några längre seglingar sedan 2017, fy fasiken vad 3 dygn ute på öppet vatten var jobbigt. Har för mig att vi tyckte de här långa passen var kul.

Nåväl, väl framme på Sardinen och tryggt förtöjda i Marine Sifredi i Carloforte sjönk transportseglingen i glömska. (Vi hade hyfsat väder men en dyning som inte var att leka med). Vi fick en plats mellan två stycken båtar som inte rört sig på några år. Med-mooring igen! Men nu har vi lärt oss. Lägg akterförtöjningen löst, spänn repen i fören, backa mot bryggan och spänn upp aktern. Så väldigt mycket enklare än att slita och dra i de tjocka, vattenstinna tamparna i fören. Middag blev på Ristorante 035, ett kort stenkast från marinan. Dvs tvärs över gatan. Där träffade vi vår vän Drew, från USA som haft sin Amel SuoerMaramu 2000 på varvet här sedan 2018. Otroligt roligt att äntligen få träffas igen.

Dagen efter blev det jakt på data-SIM kort. Fick den bästa dealen på länge. 200 Gb för 32€ 😊, det klarar vi oss på med råge de 14 dagarna vi ska vara här.

Lite rulligt men vindarna var snälla.
Annons

7 kommentarer

  1. En fördel med båt, jämfört med husbil, är ju att hamnarna ofta ligger i närheten av restauranger. Å andra sidan kan det ju bli långa transportsträckor. Skönt att verkar funka som det ska, båten är ju i topptrim.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s