Assos

Vi tog den västra sidan av Kefalonia när vi började vår segling norrut. Segling och segling, fortfarande ingen vind så vi tuffar för motor, som vanligt.

 Dover? Nej sydkusten på Kefalonia. Sydvästra spetsen på ön
Målet är en liten by, Assos, som ligger ganska långt norrut på Kefalonia. Vi har varit här tidigare men då blåste det så mycket att vi inte kunde stanna. Den här gången är det kav lungt.

När vi närmade oss såg vi att det låg båtar ankrade längs klippväggen. Man får en liten känsla för höjden på bergen.


Vi tuffade längst in i viken för byn ligger, men det är ganska trångt och helt vindstilla. Med en temperatur som ligger runt 35-37 gr är varje liten vindpust välkommen. Dessutom kändes det inte så fräscht att bada där inne.


Det som surrar på filmen är syrsorna.

Vi gjorde de andra båtarna sällskap vid klippan och ankrade på 15 meters djup. Lite för djupt egentligen men alternativen blev för nära land. Vi hann knappt få i ankaret innan även vi var i vattnet. Åååå vad det var skönt. Sammetslent varmt och klart vatten.

Dagen efter fortsatte vi upp till Levkad och byn Nidri. Vi ankrade i en liten lagun, Vlikho Bay, vindskyddat men med ett ganska trist vatten. Vi badade ändå men dopade inte huvudet. Middag på kvällen, tillsammans med Tina o Bosse från Joyager, på en Kinakrog. Jätte trevligt och gott.


Bad och turbåtarna trängdes med en massa charterbåtar vid stadskajen. Skönt att vi valde ankaralternativet.

Efter en jolletur på ca 10 min var det kojen som gällde. Värmen sliter hårt på kroppen.

Annons

5 kommentarer

  1. Allt låter skönt bortsett från temperaturen lite för varmt. Vackra vyer och klart vatten vad kan man mer begära. Ha det gott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s