Vattenscooters  –  waterjets

Det finns en sorts flytetyg på sjön som jag inte tycker har mycket berättigande. Vattenscooters. Enda gången de eventuellt är berättigade är om användaren har den för att ta sig mellan punkt A och punkt B. Men att bara fara runt på en ankarplats eller fram o tillbaka längs stranden timme in och timme ut. Nej, det ser jag ingen mening med.  Drar upp svall och för oväsen och kör så fort och nära ankrade båtar att om någon hade badat hade det varit med fara för livet.

Pratade med kustbevakningen som kom och ville se våra papper idag, om det hela. De höll med men kunde inget göra. Trist att det måste till en olycka innan myndigheterna reagerar. Ingen olycka idag som tur var. Men det är nog bara en tidsfråga.


IN ENGLISH

There is a kind of water craft on the sea which I do not think has much justification. Water Scooters the only time they might be justified is if the user has to get between point A and point B. But to just drive around at the  anchorage or back and forward along the beach for hours. No, I can’t see any point. Pulling up surge and noise and running as quickly and as close to anchored boats that if someone had taken a swim had been in danger for life.

Talked with the Coast Guard who came and wanted to see our papers today, about it . They agreed but could do nothing. 

Sad that it must be an accident before the authorities react. No accident today, fortunately. But it’s probably just a matter of time.

Annons

4 kommentarer

  1. Vi har en hel del av de där också. Men nu har de i alla fall satt ut gränser vart man får bada och inte… det läskigaste är ju när de är nära de som badar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s