Ibiza

Upp tidigt igår för att checka in. Blev lite snopen när kontoret var stängt lör o sön men å andra sidan sparade vi 77 Euro.


Vi tog färjan över till Ibiza stad. Nytt land innebär nytt SIM-kort.


Hittar Vodafone, talar om vad vi vill ha och får besked att 1.5 Gb per 30 dagar är maximalt vad man kan få. Vi tittar förvånat på henne och frågade hur man ska få det att räcka så länge. Hon ser lite besvärad ut när jag talar om för genne vad man inte kan göra med så liten pott. Ja, men, ni kan ju ladda upp mer när de är slut. Även om de 30 dagarna inte har gått. Jaha, vad bra. Då blev det lite mer intressant. – Hur betalar vi in på kontot. Svaret blev via internet och ett spanskt bankkort. Vi tittar på henne igen och undrar om hon sa rätt, jodå det var korrekt. Enda chansen för oss att ladda pengar på kontot är att gå in till en Vodafone butik. suck. Att SIM korten hon saluförde inte fungerar i ett modem utan bara i en telefon gjorde ju inte saken lättare. 

Detta gjorde att vi fick planera om de näst kommande 14 dagarna rejält. Några sköna dagar för ankare på Formentera blir det nu inga, utan vi lämnar Ibiza-öarna och går övee till fastlandet istället. Vi går marina hoppa söderöver för att få tillgång till WiFi i hamnarna i stället. Just nu vet jag inte vilket jag är mest irriterad på, Vodafone Spanien, att jag fortfarande jobbar eller att tillgång till internet är så viktigt pga jobbet.

Annons

7 kommentarer

  1. Bäst att behålla jobbet för då rulllar det in lite kulor. Roamingavgiften ska fr.o.m. 2016 april vara max 5 cent och från mitten 2017 ska den vara helt borta.

  2. Hej! Synd att vi inte hann träffas påSardininen. Vi var på fest i Bosa och kollade marinan. Vi var inne i många hamnar från Denia o söderut 2012. Då var wifi i hamnarna ingen hit. T.o.m förbjjudet i de kommunala hamnarna i Andalusien! Oklart varför. Denia hade bra Wifi på Real Club Nautica. Good Luck ! Karin på S/Y Aniara i Olbia

  3. Klart jag ska behålla jobbet. Funkar liksom inte annars. Men man blir så frustrerad emellanåt.
    OK helt borta 2017 visste jag, får kolla det där med 5 cent och på villa villkor det gäller.

  4. Men så synd. Hade varit trevligt. Spanien är speciellt ur många synvinklar. Inte många av dem är positiva tycker vi. Så detta med internet strulet spädde bara på det negativa. Tyvärr.

  5. Hej Ann-Sofie, så skönt att ha slutat jobba, kan rekommendera det! 😉 Nu blev jag nyfiken både på vad du jobbar med och en sak till som jag tänkt på förut. Hur är du/ni försäkrade när ni är borta så länge? Vi är ju aldrig iväg mer än två månader i taget, men eftersom hemförsäkringen bara gäller 45 dagar måste försäkringen alltid förlängas med två veckor varje gång. Och det är inga billiga veckor! (Länsförsäkringar). Hur gör ni? Katinka

  6. PS Jag klarar mig f n med hjälp av bra wi-fi här i Bulgarien plus mitt företagsabonnemang hos Telia med tillägget Fritt Europa (eller liknande namn) Kostar runt 300kr/månaden. Vet inte hur många GB i månaden, men jag har inte så stora behov numera. Katinka

  7. Oj stor fråga. Vi har en olyksfallsförsäkring i båtförsäkringen. Sedan är vi EU-medborgare vilket underlättar här i Medelhavet. När vi seglade över till Karibien hade vi en sjukförsäkring som kostade ca 2000 Euro/person och år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s