Årets kortaste dag

Men vart tog söndagen vägen??? Årets kortaste dag med vintersolstånd osv, men dygnet har väl ändå 24 timmar?

Kan det bero på att jag var otroligt aktiv precis hela dan. Hann inte ens med en tupplur, eller gummvil som en kompis hade kallat det, i sittbrunnen.

Här letades julljusstakar och hittades, adventsljusstaken blev äntligen färdig när era därhemma är utbrunna och trista så har jag ännu inte tänt min. (Det lockar inte i 35 gr värme med levande ljus)

Laxen gravas, sillen är inlagd, delar av julgodiset är klart. Julkort är iväg skickade och julkort till webben är under produktion. Förstår inte varför iTunes skall vara så stökigt tog säkert 1 timme innnan jag fått över korten till iPaden för vidare bearbetning.

Har även, den hårda och trista vägen, lärt mig skillnaden mellan evaporerad mjölk och kondenserad mjölk. Fick ett recept på Lyx Rocky Road i mitt FB flöde, lät hur gott som helst, med salta nötter, kola och marsmallows som blandas med smält choklad som sedan får stelna och så skär man i bitar.

Så skulle det vara kondenserad mjölk i den smälta chokladen för att det skulle bli lite mjuksegt. Var väl inga större problem tills jag stod framför hyllan i affären och hade alltför många val att göra. Evaporated Milk, Condensed Milk med eller utan extra socker. Snabbt upp med översättaren i telefonen. Så mycket hjälp fick jag dock inte, båda översattes till Kondenserad mjölk. Så jag tog den som var lite billigare, den Evaporerade. Så igår satte jag igång, smälte chokladen hällde i hela burken mjölk tillsammans med en liten klick smör. Det blev som varm choklad, sådan man dricker med vispad grädde, i grytan. Och hur i hela fridens dar skall detta kunna stelna?? OK är väl nåt kemiskt tillsammans med de andra ingredienserna så godiset åkte i och allt hälldes i en långpanna för att stelna. Mina farhågor var rätt. Inte f…n stelnade detta inte. Tillbaka till Google som efter idogt letande talade om att kondenserad är tjock och evaporerad är tunn. Till receptet, kollade i kommentarerna, vissa hade samma problem som mig men ingen receptmakare hade kommenterat. Varför har man kommentarsfält om man inte bevakar och svarar på frågor????? Så det blir till att köpa nya ingredienser och testa med kondenserad mjölk istället.

Har ännu inte bestämt om första varianten skall serveras med sked eller slängas.

Annons

7 kommentarer

  1. Hej Maja. Ja fick förslaget av en annan kompis så jag skall testa det. Vad kul att du läser vår blog! Hoppas att allt är väl med er.

  2. 🙂 Så rätt du har! Men ska testa med att frysa in geggan. Kan nog bli bra det med. Glassaktigt om inte annat.

  3. Prova med att frysa in fast det rådet kommer väl för sent har varit hos Mirran o Peter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s