1:a advent

För ett år sedan hade vi legat i marinan i Las Palmas ca 1 vecka, vi hade vinkat av ARC båtarna och höll på för fullt med att proviantera och fixa med båten inför vår egen resa över Atlanten. Förväntningarna var stora.

Då liksom nu blev det ingen julpyntning av båten iallafall inte till första advent. I år beroende på att vi i nästa vecka skall ut och segla!!! Yippie! Liksom ingen idé att plocka fram en massa prylar bara  för någon dag. Nej julpyntet väntar vi med tills vi är på Grenada igen och väntar på våra älskade söner. Det är i och för sig inte så förfärligt länge sedan vi träffades. Philip var med över Atlanten så honom vinkade vi av för 11 månader sedan och Viktor var med på seglingen från Sicilien till Gibraltar så honom såg vi för ca 1,5 år sedan. Hade det varit möjligt hade jag gärna träffat dem varje vecka, eller iallafall varje månad, men nu funkar inte det så då får man glädjas desto mer när man träffas.

I år är första året sedan vi lämnade Sverige 2010 som vi inte har någon svensk glögg till advent. Men jag hittade en påse med glöggkryddor i skåpet, florsocker och röttvin har vi det med så vi löser problemet. Våra båtgrannar från USA kom över på en sundowner som då naturligtvis blev glögg med pepparkakor och grönmögelost.

DSC_0001

Några levande ljus blir det nog inte i år, alldeles för varmt för det, så vi får plocka fram gamla bilder och njuta.

DSC_0404

Julaftons frukost på gården 2009, med mormor och farmor

Annons

6 kommentarer

  1. Har fanns varken glögg eller julstämning igår, men idag ska jag ta mig i kragen, trots vinterdepp. Förstår att ni ser fram emot familjejul om ni inte träffats på så länge. Det blir mysiga kramar! Segla lugnt!

  2. Fin nostalgibild från Midingstorp. Ja, ja, men något (ljus, glödd och sånt, får man väl offra när man är på sitt livs resa. Puss och kram till er båda. Eva.
    Jan hälsar säkert frän fåtöljen. Som vanligt fördjupad i en god bok.

  3. Jag är övertygad om att du fixar Svensk julstämning var du än är i världen. Vi har julväder i södra Sverige Storm o mulet Många kramar från Abbekås

  4. Usch och fy sånt väder är inte kul. Är väl knappt att Izzy vill ut och gå kan jag tänka.

  5. Vi saknar familjejularna på Midingstorp det var trevligt. Vi har ju som tur är möjligheten att fira julen med Mirran o Peter och alla flickorna plus Lilla Tuva.
    Hoppas vi kan ”skypa” i alla fall. Kam till er båda från oss båda.

  6. Vi kan med all säkerhet Skypa. Vi kommer att ha hyfsat bra internet julafton och juldagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s