På rymmen

Jag har varit på rymmen från båten. Min kära mor fyllde 80 så jag åkte till Sverige för att gratulera henne, njuta av lite svensk sommar och hälsa på några (allt för få) kompisar. Lämnade kvar Jonas i värmen för att vakta båten, och det var nog tur det. För de fick några riktigt ordentliga regnskurar som nästan fyllde jollen på däck och samtidigt väldigt kraftig vind.

Det var några år sedan jag var hemma i Sverige under sommaren, hade nästan glömt bort hur vackert det är. Frodig grönska i alla möjliga nyanser och blommor i vägkanten. Att temperaturen kunde skifta så fort och så mycket hade jag också glömt bort. Under de 10 dagar jag var hemma så skiftade temperaturen från 28 ner till 9 grader! Den medtagna baddräkten hade jag kunnat skippa.

Som vanligt är inköpslistan lång och det blev mycket spännande att packa väskan med allt. Insåg efter ett tag att det inte fungerade utan fick skaffa en väska till. Tur att man kan boka extra bagage på flyget. Irriterande bara att jag flög med två olika bolag…..

Att kunna gå i affärer och utan problem fråga efter vad man söker eller att med en gång veta vart man ska gå för att hitta det man behöver det kändes otroligt lyxigt. Men ibland räcker inte det. Man ska helst kunna företagets alla produkter också. Försökte att få ett mobilt bredband till min iPhone för att kunna använda iPhonen som modem via Internetdelning. Har gått hyfsat bra att få ett sådant kort i andra länder och trodde nog att det skulle funka här med.

Jag fick ett kontantkort med enbart datatrafik och det var helt OK, priset var också helt OK. Men försäljaren missade det där med Internetdelning. Efter många telefonsamtal, byte av telefon (skulle jag göra iallafall) så kommer Telenor på att nej, just det. Mobilt Bredband Kontantkort kan man inte använda för Internetdelning och rekommenderar mig att köpa ett nytt SIM kort! Problemet var bara att då hade jag 4 dagar kvar av min vistelse i Sverige och där jag var fanns inget ställe att fixa detta på.
Jag blir så trött på mobiltelefon bolag som nästan aldrig kan levererar det man efterfrågar.

Så, nu har jag kräkts färdigt över mobiltelefoni, nu blir vi positiva igen!

Jag flög via Gatwick och var pga att flight ankomster och avgångar inte passade ihop, tvungen att övernatta en natt på hotell. Hittade Bloc Hotell, hyfsat pris. Blev otroligt överraskad när man inte ens  behövde lämna terminalen för att komma till hotellet. Rummet var litet, det visste jag och jag behövde ju bara en säng. Men att rummet skulle vara byggt efter sängen hade jag nog inte räknat med. Det fanns toa med dusch, en pytteliten hall och sedan en dubbelsäng som var lika lång som rummet var brett! Stackars hotellstäderskan att bädda den sängen. Hon måste ju krypa runt i sängen för att kunna vika lakanen runt madrassen. Sängen och kuddarna var hur sköna som helst och det tog inte många minuter förrän jag sov som en stock. Jag som brukar ha svårt att somna på nya ställen. Alltid en massa nya ljud att lyssna in och sortera in i kategorin Ofarligt/Normalt

Landade efter 8 händelselösa timmar och klev ut i VÄRMEN! Herrejisses vad varmt och fuktigt det är här. Speciellt om man kommer i jeans, gympadojjor och en kofta! Så det första som hände när jag kom tillbaka till båten var att snabbt komma ur Sverigekläderna och i en bikini igen.

Så nu är allt som vanligt igen!

Annons

6 kommentarer

 1. Ja Du! Det är allt ettäventyr att åka hem. Härförleden ,dvs sista maj , åkte jag till Finland för att fira studentjubileum. Det lyckades men jag missade nästan tillställningen då jag drönade på stan tillsammans med Dottern och hennes familj. Klocka och tid har på nåt vis blivit överflödigt. – nu sedan nån vecka väl återbördad till Miss Sophie som då låg i Menton med Haje som båtvakt, är vi på norra Sardinien med avseende att gå söderut den västra vägen. Allt väl här ha det så bra , Hälsa Tony , Ann och Malcom.

  Harriet och Gustaf

  PS! De var inte lätt att få fransk mobil internet att fungera i våra vatten heller! Puh!

 2. Halloj där, det var länge sedan! Skönt att allt är väl. Västra sidan av Sardinen är ganska trist, och oftast med kraftig sjö och vind från väst eller nordväst. Men det är klart om man har gått östra sidan några gånger så vill man se något annat. Går ni tillbaka till Licata över vintern eller blir det Grekland igen? Kramar till er båda från oss båda

 3. Hærligt att høra. Hælsa Jonas. Njut ni av att vara på en båt i god værme… sjælv skall jag delta i havskappseglingen Shetland Race, som startar i morgon.
  Ska tænka på er i den ”goa værmen”.

  Ha det!

 4. Jag då var du förstås välkommen hem till Jonas. Ha det fortsatt skönt i sommar. eller vad det nu är hos er. Kram Eva

 5. Skönt att resan ”hem” gick bra. Det var roligt att ha dig hemma ett tag, det blev lite tomt när du lämnat oss. Ha det skönt där borta i Karibien.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s