Dag 10, 23 december

I dag fick vi upp det andra förseglet så nu går det undan igen. Med vår normala segelsättning så gör vi 5-7 knop i 15-20 knops vind. Nu när vi fått upp det andra förseglet och rullat in storen så ligger vi på 7-9 och surfar upp till 12 knop! I samma vindstyrka. Det gör skillnad!

Allt går sin gilla gång, men jag måste erkänna att jag är lite less på gungandet just nu. En eller två dagar med helt stiltje och platt vatten  hade inte varit så dumt.

Position 11:00 UTC, 23 december 2013:  21 45,5 N 042 10,8 W

Dygnsdistans: 157 sjömil

Väder: Växlande solighet, lite regnskurar (utan stanka vindar) temp stiger hela tiden och vatten o luft har fortfarande samma temp omkring 27 gr

 

Lunch: Jag stekte upp fisken vi fick upp igår och gjorde potatismos till. Det var inte så mycket fisk så det fick bli några skivor rostbiff oxå.

Middag: Grillad fläskkarré med potatisgratäng och tomatsallad

 

Våra grönsaker håller fortfarande bra kvalitet. Fick slänga 2 blomkålshuvuden i går, och de 3 gurkorna vi ha kvar börjar bli lite väl mogna. Men tomaterna är fortfarande fina och vi har väl en 10 st stora kvar.
Övrig mat har vi fortfarande mycket gott om. Fortfarande 2 frysar igång, men vi kan snart slå ihop dem till en frys, så spar vi lite el.

Annons

3 kommentarer

  1. Inte sker på att du skulle uppskatta att det blev vindstilla.
    Vattnet blir aldrig plant och slående segel är det som kan göra att man får riktigt fnatt!
    En riktigt God Jul önskar jag er med lagom vind och sjö
    Hälsningar från ett kyligt Stockholm!

  2. Hoppas ni har apelsiner och citroner så ni inte får skörbjugg. Nu har vi firat färdigt för idag. Mys, mys med familjen i Holmeja. Nu krypa upp i soffhörnan och bara vara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s