Sysslolöst? Inte alls!

Igår var det en sån där trist dag när ingenting var kul, det mesta man tog sig för gick åt skogen och humöret var i botten och tankarna kanske inte svarta men mörktgrå. Fasiken att vi aldrig gör någonting, vad vi är trista och vad trist vi har det.

Men så började jag att sortera bilderna från min telefon. Den har fått agera huvudkamera nu medan objektivet till min “riktiga” kamera är på lagning. Jisses vad vi har gjort mycket. Humöret svängde med en gång.

En liten kavalkad

Varje onsdag eftermiddag är det boule på stranden, avslutas med att man tar en öl på en närliggande bar.

 

på fredagskvällarna är det antingen föredrag av någon seglare om något segelområde eller en Quiz (frågesport) Oavsett så brukar det vara mycket välbesökt.
Vi har hållit två föredrag, ett om Kroatien och ett om Skandinavien. Mycket intressant även för oss som satte ihop föredragen. För helt plötsligt måste man förklara för oss självklara saker, som Allemansrätt, Systembolaget, vad är skillnaden mellan Norden och Skandinavien osv osv.
När det är frågesport/Quiz är den oftast ihopsatt av en engelsman. Ojojoj vad man får gnugga geniknölarna. Men kul är det.

IMG_0370

 

Det var två killar i hamnen som fyllde år samma dag, den ene 60 och den andra 57. De ordnade en jättetrevlig fest med härlig grekisk musik. Jo, taket låg kvar dan efter på restaurangen men det berodde nog på att de var 3 våningar ovanför…..

Grekisk dans av ett gäng amatörer  Ler

 

Strax efter jul deltog jag i en brittisk gudtjänst i en grekisk kyrka. Bara för att jag var nyfiken. Skiljde inte så mycket från en svensk gudtjänst.

IMG_0379

 

Vi åkte på utflykt till Lashiti platån, en platå som ligger ca 850 m ö h och är på ca 25 km2. Platån är Kretas stora jordbruksområde. Här odlas i princip alla grönsaker som ön behöver.

Det blev inte så många kort tagna då dimman låg tät över platån, men några kort blev det på vägen dit iallafall. Det är vår och här är ett blommande mandelträd.

IMG_0515

 

Jonas är väldigt flitig. Vilket innebär att vår sittbrunn har förvandlats till en verkstad. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det, men han måste ju vara någonstans och fixa alla prylar.
Det stora projektet just nu är att bygga en ny landgång.

IMG_0536

Kärnan är av polyuretan, förstärkt med plywood. Fyrkanten uppe till vänster det är där ett rör till ledstången skall sitta. Hela härlighet förstärks med glasfibermatta och epoxi. Och runt ledstångsrören och i kortändarna skall den förstärkas med rostfritt. Kommer att målas svart. Jodå, ni ska få se det färdiga resultatet. Men det dröjer nog någon vecka till. Men arbetet gör ju att det blir liiiiite rörigt.

IMG_0539

IMG_0541

 

Så sysslolösa är vi definitivt inte!

Annons

8 kommentarer

 1. men Jonas….
  Du har totalt missförstått formgivningen på plankan..
  Den skall vara rund i fören och aktern och så måste det sitta en fenkassett undertill så den går att använda ”pau rikkkyitt..”

 2. Låter härligt! Var är ni? Nu tar Johan snart dykcert och vi tänkte åka ner till Kreta så småningom på kombinerad kultur- och dykresa. Det lär finnas bra ställen inte så långt från Chania. Vet du nåt som du kan rekommendera?

 3. Vi är på östra sidan av Kreta, känner inte till Chania området så bra. Men jag skall fråga runt lite. Återkommer

  Hälsningar Ann-Sofie Svanberg

  Skickat från min iPhone

 4. Skönt se att ni inte är sysslolösa, båten börjar likna min snickarbod, m.a.o. lite rörigt. Kram på er

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s