Var är våren???

Det stod i Sydsvenskan idag att våren var försenad. Det märks väldigt tydligt tycker vi. Isen ligger fortfarande i hamnen, kanalen är isfri och utanför pirarmarna ligger isen fortfarande. Så även om vi kommit ut från vår hamnplats så hade vi bara kunnat cirkla runt innanför pirarna. Men när solen är framme värmer den gott, idag kunde vi sitta i sittbrunnen och äta lunch utan att tända värmaren. Jo kapellet är uppe annars hade det inte fungerat.

Det har varit några händelserika veckor, Chip blev hade lite närkontakt med en bil, som jag skrivit om tidigare. När han fick av gipset så gnagde han sönder trampdynan så nu äter han penicillin och går omkring med en stor tratt runt halsen för att inte kunna slicka/gnaga. Lite läskigt att de gnager sönder sig själva är ju ingen hit om man säger så. Så stackaren hoppar fortfarande omkring på tre ben.

Philip har kommit hem från seglingen med T/S Gunilla, tänk vad 2 månader ändå går fort. Tyvärr så drabbades deras flygresa hem av stormen Xynthia som drog fram över bl a Frankrike i slutet på februari. Det började med 4 timmars försening från Dominikanska Republiken som gjorde att de missade flyget till Göteborg, eller rättare sagt det blev inställt. Philip hade tur och fick plats på ett plan efter 24 timmar, Emma kom hem 2 dygn senare.
Men vilken resa de har gjort. Mycket spännande att titta på fotografier och lyssna på deras berättelser.

Jonas har fyllt år, och vi firade honom med en fest i Lotsvillan. Tack alla som kom och gjorde kvällen till ett mycket trevligt minne.

Jag har varit i Stockholm på en träff med OSK (Oceanseglarklubben) och gruppen Avseglare 2010. De var ett föredrag om sjukvård som var mycket intressant och givande. Tyvärr hann man inte prata så mycket med de andra där, vilket hade varit trevligt.

Igår åkte Philip och Emma tillbaka till Göteborg eller Alingsås och sedan till Öckerö på söndagkväll. Skolan börjar på måndag igen.
De har inte många veckor kvar i skolan nu. Den 4 juni sparkas de ut med vita mössor på huvudet. Philips studentskiva kommer vi att ha här hemma antagligen den 9 juni. Men mer om det senare. Fast jag har redan börjat fundera på hur vi ska lösa det. Partytält på kajen? Partytält på hamnplan? Catering eller lyckas jag fixa till en buffé i båtköket? Jaja vi får väl se.

Just nu är vi mest angelägna om att isen skall försvinna så att vi kan segla upp till Gilleleje och fixa bottenfärgen på båten. Skulle ha gjorts i höstas, men det var så dåligt väder och mycket på jobbet att vi inte kom iväg.

Until nex time, be careful out there!

Annons