Årets första glass!?!

Lördag och näst sista dagen på semestern. Deprimerande! 2 veckor känns alldeles för kort.

Nåväl, vi fortsätter söderut, tänkte att vi kunde gå till Humlebaek och tillbringa några timmar på Louisiana och insupa lite kultur. Men den lilla hamnen var full och vi kände inte för att ankra så vi bestämde oss snabbt för att fortsätta till Skovshoved.

Vi har soligt och skönt väder med fin vind. Vi börjar med en platt läns och avslutar med en halvvind.

Vi närmar oss hamnen och jag går upp och lägger ut fendrar på båda sidorna, förbereder med förtöjning i både för och akter. Tycker nog att hamnen ser lite liten ut, men Jonas har ju lagt kursen så då stämmer det väl. Jonas tycker också att det är något som inte stämmer. Så han kontrollerar vår kurs igen. Hmmm, fel hamn Det är nästa hamn vi skall in i, så vi får fortsätta i ca 45 minuter till.

Väl framme får vi en bra plats bred vid Hjemmevaernets båt. Vi har idag seglat 30 M med en maxfart på 8,7 knop och snitt fart 5,3 knop. Åskan brakade loss när vi låg förtöjda i hamnen. Efter middagen blev det en promenad med glassinköp. Faktiskt semesterns första glass. Hmmm börjar vi bli gamla måntro………

Annons