Januari

Januari började kallt och blåsigt. Isen lade sig här i hamnbassängen. Men de båtar som låg med fören mot vinden skapade turbulens runt skroven så isen la sig inte runt båtarna. Man såg tydligt skillnaden mellan oss på KBV bryggan och de som låg i lä av piren.
Kylan påverkade oss inte ombord på båten. Vi hade det varmt och skönt. Ebersprächern går på kvartsfart och el-elementen har vi inte behövt starta. Tack vare POD-värmaren får vi det bra klimat även i sittbrunnen vilket gör att vi inte förlorar så mycket värme när vi öppnar för att gå ut. Vi kan t.o.m ha öppet upp till sittbrunnen.
Det besvärliga var att landgången blev hal, men vi fick tag på ett tö-salt som bara påverkade is o snö, inte själva underlaget.

Januari är även födelsdagsmånad. I år blev det ett lite större kalas. Jag såg inte alls framemot denna födelsedag, ett halvt sekel gammal, mer än halva livet har gått och vad har jag gjort? Nu börjar nedförsbacken…. Hoppas det går långsamt i början. Nej detta var ingen dag jag såg fram emot. Men tack alla som uppvaktade mig och som försökte intyga mig om att livet faktiskt fortsätter på ett bättre sätt efter 50. Vi får väl se ……
Trots allt så blev dagen och helgen något jag kommer att minnas länge!
Födelsedagskalas var det för den närmsta släkten och vi hyrde Lotsvillan i Höllviken för fest o övernattning. Ett ställe vi verkligen kan rekommendera. Fräscht och trevligt.
Januari är även båtmässornas månad. Det var båtmässa i Paris, London och Düsseldorf. Vi åkte till Düsseldorf. Flygbiljetterna och hotellet var bokat sedan flera månader.Düsseldorf är Europas största båtmässa, ca 350.000 kvadratmeter utställningsyta! Vi begränsade oss till 3 segelbåtar och tillbehören. Det räckte för att vi skulle vara helt utmattade efter en dag i mässhallarna.
Båtarna vi tittade på var Amel 54, Vaquez (eller hur det stavas) 50 och Bordeaux 60. Vi blev dessutom positivt överraskade över att Amel har en 64-fotare på gång. Den är sanslöst stor och inget för oss. Men det var kul att få titta på ritningarna och diskutera med Amels VD.

Sedan tog det nästan 14 dagar innan vi återhämtat oss från födelsedagskalas och båtmässa. Man börjar bli gammal……….

Annons