Allhelgonahelgen

För en vecka sedan kom Philip hem från sin 2 månader långa segling med T/S Gunilla. På måndag börjar skolan på Öckerö igen. Så man fick bara ro om honom i en vecka denna gång. Tur att han är lite närmre nu. Lättare att ringa.
Helgen gick i transportens tecken. Lördag morgon, eller förmiddag rättare sagt. Vi tog en lång och lugn frukost. Därefter packades bilen med det Philip ska ha med till Öckerö och med det som vi inte behöver på båten under vinter. Bilen blev lite full


Så styrde vi kosan mot Småland där Jonas bror och hans hustru skulle gratuleras.
När vi kom fram så började letandet i våra containrar. Philips lådor var ordentligt märkta med Öckerö, så de var lätta att hitta. Övriga lådor är märkta med nummer. Vilket då, när vi packade kändes bra, och det är det nog fortfarande. Men man måste komma ihåg att ta förteckningen med sig. Det gjorde nu inte jag så då blev det ett väldigt letande och lyftande och ompackande. Jonas vinterkläder hittade vi men inte mina. Så jag hoppas på en varm vinter J.
Lördagskvällen tillbringade vi tillsammans med Krister och Viveca och Farmor Britt. Viveca hade gjort en jättegod Burgundisk Köttgryta och till det serverade Krister ett mycket gott vin.Söndagmorgon, Det hade varit kallt under natten, -7 grader, tyvärr hade frosten börjat försvinna när jag kom ut med kameran. Solen sken från en klar blå himmel och det var helt vindstilla. Det är vackert här i Småland.

Katterna och gässen var ute i det fina vädret

Brunch hos Krister o Viveca och därefter med den något mer fullpackade bilen till Göteborg och Öckerö för att installera Philip i sitt terminsboende. Det var så trång att Chip tyckte livet var besvärligt tills han upptäckte husses ”övergivna” stol.

Vid 19-tiden var vi hemma igen. Båten var varm och skön tack vare den termostatstyrda dieselvärmaren.
Ja så var den helgen över. Mesta delen av tiden tillbringades alltså i bilen totalt 75 mil. Tur att det bara är två gånger om året det blir sådana här resor.
Annons